EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 18.11.2014прегледи 867 коментарикоментари 0


Състоянието на жп трасетата у нас е водеща тема тази сутрин вестниците "Труд","24 часа","Телеграф" и "Дума".

Московски затвори смъртоносна жп линия, пише в голямо заглавие на първата си страница "Труд" и уточнява, че между Нова Загора и Айтос вместо влакове ще се движат автобуси. Вестникът съобщава още за предотвратен сблъсък между два влака миналата неделя. За този инцидент съобщава в уводния си материал и вестник "24 часа", който отбелязва в заглавието си, че инспекция на железниците показва, че девет опасни гари били с ръчно управление. "Телеграф" акцентира на информацията, че влаковете у нас изостават от разписанието с 435 дни за една година. На фона на тези информации се откроява позицията в "Труд" на Христо Николов, който казва: Да се върнем към барон Хирш.

На челно място вестник "Сега" публикува предупреждението, че България може да отчете рекордна загуба от еврофондовете тази година. Изданието уточнява, че под въпрос вече са 211 милиона евро.

"Капитал" информира, че държавата се готви да изтегли рекорден заем от 1,3 милиарда евро от четири международни банки, за да се подпомогне фондът за гарантиране на влоговете и да се покрие част от бюджетния дефицит.

"Новинар" отбелязва в уводния си материал, че все още не сме напълно готови за снега. КАТ и ДАИ вече дебнат по пътищата, пише вестникът.

По повод започналите проверки на пътната полиция "Стандарт" информира за първия ден от масираната инспекция, в който само за час близо 100 шофьори са санкционирани заради износени гуми.

Вестник "Преса" избира за водещ материал тази сутрин информацията за напрежение в Реформаторския блок, породено от разпределение на позиции във властта. Битка за постове цепи реформаторите, пише изданието и уточнява, че откакто е министър Петър Москов не вдигал телефона на съпартийци.

"Труд" отделя място за нападките от страна на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев към БСП депутата Георги Кадиев и бизнесмена Иво Прокопиев. От публикацията научаваме, че реакцията на Мавродиев е предизвикана от твърденията за слаб контрол от страна на ръководената от него комисия по случая с КТБ.

По темата за Корпоративна търговска банка вестникът съобщава, че имотите на банката са под запор. Съдът гледа делото за фалита на 24 ноември, пише "Труд". Вестникът публикува интервю и с шефа на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов, който споделя предстоящо предложение за законодателни промени, с които се предвижда затвор за участие в картел.

"Стандарт" акцентира в уводния си материал на информацията, че минералните води стават част от бранда на България, с който страната ни ще се рекламира като дестинация за СПА, балнео и лечебен туризъм.

Повечето вестници отбелязват и тревожната констатация на стоматолози, които отчитат значителен ръст на хората, които не лекуват зъбите си заради липса на пари.

По повод предстоящите празници "Монитор" съобщава, че пазарът ще бъде залят от евтини европържоли за Коледа, а от първата страница на "Телеграф" научаваме, че Атон ни праща икона срещу рак. Светинята ще пристигне на 21-и ноември във Варна, в храма "Свети Атанасий"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg