EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:40 | 17.11.2014прегледи 929 коментарикоментари 0


"Запушват дупката в МВР с пари за бежанците", пише МОНИТОР като се позовава на изказвания от вчерашната пресконференция на министерското ръководство. Очертаващият се дефицит на ведомството в края на годината е 210 милиона лева, а в проекта за актуализация на бюджета са предвидени само 125 милиона.

"МВР не само харчи неразумно, но не успява и да събере доходите, които само е планирало“, пише СЕГА, като привежда данни за тримесечното изпълнение на бюджета на ведомството. Според тях министерството е успяло да събере едва 26,9 милиона лева, при условие че по план до края на годината в бюджета му трябва да постъпят 50 милиона лева от глоби, санкции и наказателни постановления, сочи вестникът .

ТРУД помества материал под заглавие "Коалиционно чудене за пенсионната възраст". По-малко от тридесет дни до крайния срок за решението, съгласие по темата няма нито в правителството, нито в партиите, подкрепящи кабинета, отбелязва изданието. Депутатите от ГЕРБ тепърва ще обсъждат предложението на финансовия министър Владислав Горанов за увеличение на възрастта и стажа за пенсиониране с 4 месеца. Реформаторският блок също няма окончателно становище. Според източници от Блока има шанс възрастта и стажът да останат замразени и догодина. За подобен вариант намекна многократно и социалният министър Ивайло Калфин, сочи ТРУД.

Депутатите от ГЕРБ ще обсъдят утре начини за осигуряване на коледни пенсии. За целта трябва да бъдат намерени 50 милиона лева, съобщава СТАНДАРТ.

Бюджетът за 2015-а година предвижда 1% ръст на икономиката, дефицит под 3% и инфлация до 1,8 на сто. Прогнозата е направена при разчет за минималната работна заплата от 380 лева, пише 24 ЧАСА. Проектозаконът ще бъде внесен в Народното събрание до края на месеца.

"Почти всички нови европрограми остават за края на 2015-а година“, съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ. Преди две седмици Европейската комисия е изпратила грама до всички държави-членки, в която е уведомила, че всички оперативни програми, подадени официално до 17-и ноември, ще бъдат разгледани и евентуално одобрени до края на тази година. Всички останали ще бъдат отложени за след юни 2015-а. Това означава, че България може да остане без почти никакви нови програми и съответно без нови влизащи пари, предупреждава вестникът.

Износът на електроенергия от България ще намалее драстично през следващите години, пише ПРЕСА, цитирайки бюлетин на ресорното министерство. До 2018-а година понижението ще достигне 40 на сто спрямо 2011-а, когато експортът е бил най-висок. В документа няма нито дума за АЕЦ "Белене“ и 7-и блок на "Козлодуй“, отбелязва вестникът.

"Имало инвеститор за АЕЦ "Белене", отбелязва във водещото си заглавие вестник ДУМА. Новината обяви енергийният експерт Атанас Тасев, без да дава подробности. За да се даде шанс на инвеститора, правителството трябва да свали мораториума върху строителството на атомната централа, наложен през март 2012-а година, и да се стартира международен търг. Ако това се случи НЕК се очаква да получи около 2 милиарда лева кеш, а Русия да оттегли иска си за 1,5 милиарда евро, посочва вестникът./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg