EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:59 | 06.11.2014прегледи 838 коментарикоментари 0


"Кабинет ще има, формулата е 2+2", пише на първа страница "Преса". След 8-часови преговори, късно вчера стана ясно, че е готова обща програмна декларация, която ще бъде основата за съставянето на кабинет. Според вестника, официалният текст е над 20 страници.

По темата "Капитал дейли" коментира, че след заплахата на "Патриотичния фронт" да не подкрепи кабинет, ако в програмната декларация не залегнат техни приоритети, ГЕРБ и "Реформаторският блок" са се съгласили на спорни, дискриминационни и антипазарни отстъпки към Фронта. Компромиси вероятно ще има и към АБВ. Според вестника, тези отстъпки скъсяват живота на бъдещото правителство.

"Чакаме днес фалит за КТБ", пише "Стандарт", като цитира свои източници. Първата стъпка към несъстоятелност ще бъде направена, след като бъде разгледан докладът на квесторите за финансовото състояние на банката. Така вложителите ще могат да си получат гарантираните влогове до дни, прогнозира изданието.

"Труд" публикува мнението на финансиста Емил Хърсев, който казва, че "Цесиите в КТБ са законни и това е нормална практика". По думите му, сделките, които в момента се сключват между вложители и кредитополучатели в КТБ, могат да се разтрогнат само по съдебен път.

Друго заглавие в "Труд" обобщава извода от представените от учените от БАН анализи, направени от 49 институции. Констатацията не звучи оптимистично и гласи, че: "България е обезлюдени, бедна, стара и неграмотна". И я чака още по-безрадостно бъдеще. Като потвърждение на тези изводи, изданието публикува и данни на Националния статистически институт, според които песимизмът на българите се засилва и все повече хора отлагат плановете си за покупка на кола или нов дом.

"И България призна, че скандалните заменки са непозволена държавна помощ", пише "Сега". Става дума за горските заменки в периода 2007-2009-а година, с които са облагодетелствани определени бизнесмени. Служебният кабинет се е отказал да оспорва извода на ЕК, че въпросните сделки са държавна помощ и сега, до 1 година, държавата трябва да развали сделките или да убеди фирмите да възстановят в бюджета неправомерно получената облага.

"24 часа" съобщава за решение на Софийския окръжен съд от 31-ви октомври, според което бившият премиер Симеон Сакскобургготски, сестра му Мария Луиза и още петима техни роднини трябва да върнат на държавата и двореца "Ситняково". Вестникът припомня, че за последните 3 месеца наследниците на цар Фердинанд загубиха още двореца "Царска Бистрица" и ловната хижа "Саръгьол" в Рила.

"БГ лихвари въртят бизнес с бели робини", пише на първа страница "Монитор" и дава подробности за новата схема за трафик на хора. Нейни жертви ставали предимно млади и необразовани жени, които заради неизплатени дългове били принуждавани да заминат за Кипър, където сключвали брак с мъже от Африка или Далечния Изток срещу 1000 евро.

Няколко издания съобщават, че за втора поредна година руският президент Владимир Путин изпреварва американския си колега Барак Обама в класацията на списание "Форбс" за най-влиятелните личности в света. "Труд" цитира списанието, според което става дума за класация не просто по влияние, а за "сурова мощ", която "управлява пазари, армии и умове"./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg