EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:20 | 30.10.2014прегледи 868 коментарикоментари 0


„Отлагат фалита на КТБ за неопределено време“, пише "24 ЧАСА" в репортаж от вчерашното заседание на парламентарната бюджетна комисия. „ До 6 ноември парламентът ще промени закона за кредитните институции и ще задължи БНБ да предприеме действия за оздравяване на банките с отрицателен собствен капитал“, пояснява "ТРУД".

„ГЕРБ и ДПС отлагат решението за КТБ“, коментира "КАПИТАЛ DAILY", отбелязвайки че двете партии са гласували за законовата промяна против гласовете на Реформаторския блок и социалистите.

„Искат хазната да налее 2 милиарда в КТБ, ако инвеститори дадат авансово още толкова“. Фалит ще струва общо 6 милиарда, акцентира "СТАНДАРТ".

"ПРЕСА" отбелязва готовността на управителя на БНБ Иван Искров да подаде оставка „веднага“ след като се вземе решение за КТБ и след като бъде сформирано „стабилно правителство“.

Редица издания поместват интервюта с Жозеф Дол, който се включи вчера в консултациите за съставяне на коалиция.

„Време е Реформаторският блок да реши какво иска“, заявява шефът на Европейската народна партия пред "24 ЧАСА".

„Последен валс за реформаторите - ако откажат коалиция Борисов прави сам кабинет“, пише "СТАНДАРТ".

„Борисов обяви Патриотичния фронт за недопустим партньор“, като се противопостави на исканията на фронта за разполагане на ракети срещу Турция и за общественополезен труд за родители на деца, незнаещи добре български. Независимо от това реформаторите продължават да настояват за коалиция с Валери Симеонов, съобщава "ПРЕСА".

„С плаващо мнозинство ще се осигури съгласие“, уверява Жозеф Дол, цитиран от същия вестник.

"КАПИТАЛ DAILY" констатира, че „бъдещият кабинет се приближава все повече към формулата на ДПС“.

„Всяка втора бензиностанция продава некачествено гориво“, пише "СЕГА", цитирайки проверка на Агенцията за технически надзор. „549 бензиностанции работят без контрол над десет години“, отбелязва "МОНИТОР". „Вътрешни агенти са предупреждавали за проверките“, допълва "НОВИНАР".

„Бензинът се срина до 2 лв. и 34 ст. за литър - с близо 9 процента по-малко спрямо януари“, пише "СТАНДАРТ". Сривът на цените на течните горива е резултат от поевтиняването на суровия петрол на международните пазари от средата на септември“, сочи изданието.

„Свалят цените на лекарства“, съобщава "24 ЧАСА". Това, според израза на вестника, ще стане с „врътка в сравнителния списък“. С промени в наредбата за ценообразуване вчера правителството сложи Латвия като пример сред основните референтни цени. Поевтиняването ще бъде „леко“, уточняват експерти./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896