EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:11 | 24.10.2014прегледи 1014 коментарикоментари 0


"След урагана "Цветан" държавата е в шок", е заглавието на първа страница на вестник "Преса". "БНБ чака парламента, хората чакат парите си, белезници чакат виновните", добавя още "Преса" по повод кризата с Корпоративна търговска банка.

"Капитал дейли" цитира банкери и икономисти, според които единственият изход за КТБ е несъстоятелност.

Според "Стандарт", най-рано в началото на декември, за Никулден, ще се реализират първите върнати влогове от КТБ.

И още едно заглавие от "Капитал дейли" - 253 милиона лева е отчетеното от БНБ увеличение на проблемните кредити в банковата ни система през септември. За изминалите девет месеца от годината проблемните кредити у нас са нараснали до почти 10 милиарда лева.

Водещото заглавие на "Сега" е посветено на бъдещото уравление на страната. "И следващият кабинет ще е по формулата "Орешарски", в новото правителство ще участват ГЕРБ и реформаторите, а "Патриотичният фронт" ще дава подкрепа в парламента. АБВ пък ще подкрепя определени политики", пише още "Сега".

"Земя" излиза с водещо заглавие "Първа крачка към кабинет", "Патриотичния фронт" сближи позициите си с ГЕРБ.

Според "Дума", ГЕРБ и "Патриотичният фронт" са на крачка от коалиция, БСП засега отлага разговорите с партията на Борисов.

Заглавието на първа страница на "Телеграф" съобщава, че най-много българи с наднормено тегло живеят в София и Монтана, а най-слаби са жителите на Русе и Бургас. Лекарите отчитат истинска епидемия от затлъстяване, подчертава изданието.

Друго стряскащо заглавие е на "Новинар". Научаваме, че на летище София, за първи път в света, е открит нов синтетичен канабис. Пратката е от Китай с крайна дестинация Пирдоп.

Според "Труд", местните власти ще определят цените на такситата. Вече няма да има фиксирани цени за определен маршрут, каквато практика имаше досега при някои фирми. Изданието прогнозира край на ниските цени за таксиметрови превози.

"24 часа" излиза със заглавие - "Първият грип през ноември", а "Монитор" цитира предложение на пациентските организации, грипните ваксини да станат задължителни и да са безплатни. Три милиона българи се разболяват от грип всяка зима и това е мотивът за предложението, допълва вестникът.

Вестник "24 часа" публикува анализ на финансиста Джордж Сорос, озаглавен "Събуди се, Европо!". "Спасявайки Украйна, Европейският съюз ще спаси себе си", смята Сорос и коментира, че предизвикателството за съществуването на Съюза идва от Русия./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg