EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:20 | 14.10.2014прегледи 922 коментарикоментари 0


"БСП е за правителство с пълен мандат", под това заглавие вестник ДУМА пише за проведените преговори между представители на първите две партии, спечелили най-голяма подкрепа на изборите. Бившият председател на Парламента Михаил Миков казва, че е умерен оптимист за възможността скоро да има правителство. А според служебния премиер Георги Близнашки политиците са отишли твърде далеч в насърчаването на малките партии.

ТРУД продължава темата за отношението към децата в 4-то помощно училище в София с разказа за физическо насилие и на друга майка, след случая с Анна-Мария. Цветанка Димитрова, майка на момиче с умствена изостаналост твърди, че са виждали как преподавател удря с пръчка свито в ъгъла на коридора дете с церебрална парализа. Майката казва също, че се раздават хапчета на децата, за да са кротки.

Вестник ПРЕСА отделя централно място на новината, че е възможно българският еврокомисар Кристалина Георгиева да поеме поста на заместник-председател на Европейската комисия по енергийния съюз. Рокадата се налага след като Европарламентът категорично отхвърли номинацията на словенката Аленка Братушек за този пост.

Няколко издания отделят внимание на зачестилите случаи на отравяне от диви гъби. НОВИНАР уточнява, че само за месец 13 души са минали през токсикологията на пловдивската болница " Свети Георги". Повече от половината потърсили помощ са с много тежко отравяне предизвикано от зелена, бяла или леплива бяла мухоморка.

България се надява да построи първия на Балканите център за терапия на рак с протони и леки йони, но за целта е необходимо да бъдат намерени 150 милиона евро. Това разказва на страниците на днешния СТАНДАРТ доцент Леандър Литов от Софийския университет, който е един от българите, работещи в организацията за ядрени изследвания ЦЕРН. Вестник 24 ЧАСА допълва, че капацитетът на центъра ще е за 1500 болни. Лечението ще струва около 15 хиляди евро, при положение, че в момента в чужбина българите се лекуват за 50 хиляди евро.

Парите за реклама на европейски храни се увеличават в пъти като стигат до 200 милиона евро -това е една от водещите теми на КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Жена командва кюрдската отбрана срещу джихадистите в град Кобане на границата с Турция, четем в СЕГА. Директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права описва 40-годишната Майса Абдо, известна с партизанското си име Нарин Африн като образована, интелигентна и резервирана жена./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg