EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:23 | 09.10.2014прегледи 893 коментарикоментари 0


Преди решаващия пленум на левицата в петък, в БСП са разделени за коалиция с ГЕРБ, пише "Труд" в заглавие на първа страница и допълва: "Социалистите искат партиен референдум да се управлява ли с Бойко Борисов". В интервю за вестника социалният антрополог Харалан Александров предрича, че поредица от предсрочни избори ще е краят за сегашните политици.

Червените дават мандат за преговори в петък, патриотите готвят кръгла маса, лидерът на ГЕРБ настоя за ясни условия за всички партии по секторните политики, отбелязва "Стандарт" под заглавие: "Търсят опорни точки за кабинет". Първите срещи за бъдещото управление на страната започват в понеделник в сградата на Народното събрание.
В друга публикация "Стандарт" очертава три варианта за помирение на реформаторите и допълва, че десните се събират на нова среща, на която чакат и ДСБ.

"Монитор" е категоричен в заглавието си на първа страница: "Костовистите цепят Реформаторския блок". "Преди пленума в петък оставки заваляха на "Позитано" 20, пише вестникът в друга публикация.

С реформаторите, а не с дилемата на БСП се занимава "Дума" във водещата си публикация на първа страница. "Реформаторският блок разцепен заради Борисов. Кунева, Лукарски и Кънев си говорят чрез медиите", пише левият вестник. В коментара, също на първа страница обаче, се отбелязва, че на фона на ситуацията вляво за симпатизантите на БСП най-малък дерт би трябвало да бъде драмата на реформаторите.

На първа страница "Дума" и "Сега" поместват снимки от протеста пред ЦИК на хора от Дупница, недоволни, че Александър Методиев от ДПС влиза в парламента от техния район, благодарение на гласовете от чужбина.

Под заглавие "Изборни аномалии" вестник "Преса" отбелязва: "Бат Сали влиза с 864 гласа, Антон Кутев с 8015 отпада". "Вицепремиерът на Русия уплаши властта в София. Кабинетът заседава за реплика в Туитър", гласи водещото заглавие на "Преса".

НОИ предлага нова формула за изчисляване на пенсиите, съобщава "Сега" на първа страница и допълва, че според експерти идеята да отпаднат трите най-добри години от стажа преди 1997-ма може да доведе до намаляване на размера на част от пенсиите.

"Българската икономика ще расте много бавно" - под това заглавие "Капитал дейли" съобщава на първа страница, че Международният валутен фонд е намалил прогнозата си за икономическия ръст на България до 1.4 на сто за тази година.

С тревожни новини излизат "Стандарт" и "24 часа" на първите си страници.

"Всеки ден само в София шест деца са малтретирани сексуално", пише "Стандарт", като се позовава на прокуратурата.

"Европа се готви да посрещне опасната хеморагична треска, а в България няма носилка за болен от ебола. Военно-медицинската академия е в процес на закупуване на изолационна количка", отбелязва "24 часа" и отделя втора и трета страница на тази тема./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg