EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:06 | 24.09.2014прегледи 1127 коментарикоментари 0


Социалното министерство размразява пенсиите, като размерът им няма да бъде намаляван, а дори е възможно увеличение, заяви ресорният министър Йордан Христосков пред Българското национално радио, отбелязват почти всички днешни издания.
Предвижда се увеличение на средноосигурителния доход за тази година с около 4,8 на сто.

"Шамар с осигуровките за бизнеса" - така коментира темата Стандарт. Изданието посочва, че с 4,2% ще бъдат увеличени всички минимални осигурителни доходи в над 40 бранша, в които няма сключени споразумения за 2015 г. между синдикати и работодатели.

Домакинствата и бизнесът върнаха парите си в банките след масираното теглене през юни заради кризата с Корпоративна търговска банка и криминалните атаки срещу Първа ивестиционна банка, пише Труд, като се позовава на статистика на БНБ, според която през август има внесени депозити за над 1 млрд. лв.

Цената на парното замръзва до Нова година, след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отказа на "Булгаргаз" увеличение от 1, 69% на цената на природния газ от 1 октомври, отбелязва Монитор. При газова криза, по-продължителна от 20-30 дни, ще започне ограничаване на работата на индустриалните предприятия, пише още изданието, като цитира министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Според вестник Преса подобно спиране на доставките ще доведе до огромни, преки и косвени, щети за стоманодобива, химическата и циментовата промишленост, както и производството на стъкло и фаянс.

Сериозни задължения и просрочени плащания на практика почти са блокирали работата на "Булгаргаз", алармира вестник Сега.
След два провалени търга за избор на кредитираща институция дружеството ще търси заем от Българския енергиен холдинг, за да обезпечи доставките на синьо гориво за хранилището в "Чирен", уточнява публикацията.

Софийският апелативен съд окончателно отказа да отстрани подуправителя на БНБ и ръководител на "Банков надзор" Цветан Гунев, пише Капитал Дейли. Апелативните магистрати прецениха, че фактът, че Гунев е обвинен, не е достатъчен, за да се иска отстраняването му, уточнява вестникът, като цитира Националното радио.

Отмениха бедственото полжение в Хисаря, съобщава вестник Земя, като цитира казаното по БНР от кмета на града Пенка Ганева. Комисията, извършваща оглед на щетите от наводненията, е приключила работата си, всички къщи са отводнени, нивото на реките и язовирите е нормализирано, уточнява Ганева.

Изкупвачите на земеделска продукция са и търговци на гласове за изборите, пише 24 часа, като цитира думи на политолога Антоний Гълъбов на дискусия за спиране на изборните престъпления, организирана от МВР. Анализът на министерството и този на политолозите сочат, че най-рисковите секции са съсредоточени главно в Северозападна България./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151