EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 15.09.2014прегледи 824 коментарикоментари 0


Вестник Земя пита в първия учебен ден "Докога?!" по повод поредното убийство на дете от шофьор, употребил алкохол.

На първия учебен ден е посветен анализът в Сега със заглавие "12 випуска бяха изгубени в опит за образователна реформа".

Монитор предлага интервю с директора на столичното 51-во училище Асен Александров, който смята, че районирането е по-добрият модел за прием в първи клас.

24 часа информира за повишен жизнен стандарт на ромски ученици в Лом, които започват учебната година с маркови дрехи и ученически аксесоари, изпратени от родителите им от чужбина.

Престижни американски университети ухажвали наши талантливи младежи и девойки от столичната математическа гимназия, съобщава Стандарт на първа страница.

Преса напомня, че днес в Женева е първото заседание по арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Русия ни съди заради спряното строителство на централата и иска обезщетение от 1 милиард долара. Вестникът пише, че въпреки огромния брой болнични легла у нас, още 30 частни болници чакат лиценз за дейност, предимно клиники за рехабилитация и кардиология.

Капитал дейли цитира "Блумбърг" с информацията, че цените на храните в световен мащаб били рекордно ниски. Поевтинели са млякото, млечните продукти и готварските мазнини като следствие на увеличеното производство.

Сега излиза с водещо заглавие "Фискалният резерв е пълен по документи, а на практика - празен". Това е така, защото 80 на сто от близо 8-те милиарда лева резерв са целеви и за извънредни плащания има по-малко от 1 милиард лева.

Заглавието на първа страница на Монитор съобщава, че българинът е развързал кесията си това лято. От банкомати по Черноморието са изтеглени 453 милиона лева, което е с близо 9 на сто повече от миналата година, въпреки слабия сезон, от който се оплаква туристическият бранш.

С няколко тъжни статистики излиза днес 24 часа. Водещото заглавие информира, че българинът харчи все по-малко пари за хляб, но повече за алкохол и цигари. "Старите гори у нас изчезват, вече са под 3 процента" е друго заглавие от първа страница и още едно - "Почина мъжът, който се самозапали от отчаяние".

На първа страница Труд информира, че 20 хиляди души от страната и чужбина са се молили за изцеление на Кръстова гора в нощта срещу 14 септември. Вярва се, че тогава небесата се отварят. Всички вестници отделят днес място на редовното годишно поклонение на святото място.

Според Стандарт "Господ се явил в Кръстова гора", 4-годишно момче проговорило, след като прекарало 3 нощи пред олтара.

Проф. Мира Кожухарова призовава, в интервю за Новинар да започне противогрипното ваксиниране. Според изданието предстоят четири седмици дъждове. Повечето вестници предупреждават и за наводнения.

Телеграф разказва за битката на 30 българи да получат наследство на своя роднина, починала неомъжена в Съединените щати и оставила над един милион долара.

Дума цитира Хенри Кисинджър, съветник на американския президент по национална сигурност. Той смята, че световният ред се е провалил. Едно от слабите места е отсъствието на ефективен механизъм за великите сили да се консултират и евентуално да си сътрудничат по най-важните проблеми./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg