EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 11.09.2014прегледи 1226 коментарикоментари 0


Повечето централни вестници днес оповестяват на първа страница назначаването на Кристалина Георгиева за еврокомисар по бюджета, за вицепредседател на Еврокомисията и това, че българката Мина Андреева - ще е сред тримата основни говорители на Комисията.

Капитал дейли допълва информацията за назначенията в Европейската комисия с новите моменти. Един от тях е, че има специален ресор, който ще помага на малките и средни предприятия, възприемани като гръбнака на всяка икономика. Той ще се ръководи от полякинята Елжбета Биенковска. Стандарт допълва темата за назначенията на българи в европейските институции със съобщението, че Министерството на правосъдието търси съдия за Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Заявления се приемат до 23 септември.

Труд алармира с водещото си заглавие "Кабинетът харчи на поразия".На вчерашното заседание, служебните министри одобриха допълнителни разходи, 750 милиона лева, които ще са за сметка на увеличение на дефицита в бюджета.

Пратеник на Труд разказва за положението в наводнения град Мизия. Властите все още не могат да обяснят как се появява втората приливна вълна по река Скът, след като не е имало дъжд.

Днешните вестници информират и за най-опасните за нападения на крадци места в София. Според 24 часа, любимото място на грабителите е блок 802 в "Люлин".

Преса допълва, че други опасни места са също "Младост" 1А, както и "Люлин"10.

24 часа разказва за нелегална онкоболница до Смолян, в която се лекуват тежко болни чужденци. Медицинският център е собственост на англичанин. Според Стандарт, у нас болници се откриват на килограм, 15 години вече няма кой да сложи ред в хаоса.

Земя пише, че, за изминалия програмен период, у нас е финансиран ремонта на 182 храма за над 66 милиона лева по програмата "Развитие на селските райони".

Варна май ще обжалва избора на Пловдив за българската Европейска столица на културата през 2019 г. , четем в днешния печат. Димитър Шумналиев в Преса коментира това със заглавие "Да не си мерим стадионите".

Дума препечатва от "Нюзуик" интервю с историка Стивън Коен, член на Американския комитет за външна политика, в което той заявява, че е необходим единен фронт за борба с тероризма, нанесъл щети както на Русия, така и на САЩ. Коен добавя, че Путин е най-последователният политик на 21-ви век и Ангела Меркел е единствената, която се нарежда до него от останалите световни лидери.

Монитор съобщава на първа страница:"КАТ изпусна 200 хиляди джигита", след като съдът забрани мобилните камери за наблюдение. Бургас, Пловдив, Ловеч и Враца регистрират рекорден брой загинали при пътно-транспортни произшествия.

"Синият език" уби чевермето, е водещото заглавие на Новинар. Болестта е създала криза в търговията с агнешко месо в Смолянско, допълва изданието./БНР
 


Тагове: преглед, печат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg