EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 08.09.2014прегледи 1090 коментарикоментари 0


Всички централни вестници излизат със снимки от някое от наводнените през последните денонощия селища.

"24 часа" пише: "Бургас в траур", в пороя загинаха трима, 180 литра на квадратен метър се изсипаха, за часове, по Южното Черноморие.

Според "Стандарт", незаконни животновъдни ферми в деретата на реки са виновни за наводненията в Бургас. Вестникът съобщава във водещо заглавие, че 750 митничари работят без почивен ден, с цел спиране на контрабандата. Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов разпоредил тройни проверки, за да се запълни дупката от близо 750 милиона лева в бюджета.

Вестниците цитират интервюто на главния прокурор Сотир Цацаров за БНТ от вчера.

"Преса" избира думите на Цацаров, че са възможни още обвиняеми за КТБ.

"Сега" и "Стандарт" са предпочели идеята на главния прокурор КТБ да се раздели на добра и на лоша банка.

Водещо заглавие за "Преса" е факта, че, заради пороите, се налага да се използват военните запаси. Бедстващите спешно се нуждаят от храни и лекарства.

Вестник "Сега" съобщава от първа страница данни на МВР, според които полицията разкрива само едно от извършени три престъпления. За пет години спадът в разкриваемостта на престъпления е 10 на сто, най-зле е положението със залавяне на крадците на автомобили.

"Капитал дейли" информира, че БТК си връща мултиплексите и припомня, че компанията е собственост на Цветан Василев с коментар, че подобна операция е странна по много причини в този момент и най-вече заради това, че Телекомът купува губещ и силно задлъжнял бизнес. Вестникът помества данни на Института за пазарна икономика, показващи, че една пета от българите остават трайно бедни и тези данни са едни и същи през изминалите пет-шест години.

Чрез интервю за "Труд", от една от фирмите за топлинно счетоводство предупреждават, че се задава хаос със сметките за парно, след влезлите в сила нови разпоредби, от "Топлофикация София" обаче смятат, че няма проблеми в това отношение.

Темата за КТБ присъства и в "Труд". Бившият финансов министър Красимир Ангарски смята, че проблемът трябва да се реши за сметка на големите вложители, а също така, че ако КТБ обяви фалит, ще застраши цялата банкова система.

Още една тема обединява излизащите днес вестници - двата побоя над журналисти и оператори от бТВ и ТВ7. Това се е случило при разследвания на телефонни измами и на разпространение на наркотици, съответно във Ветово и Перник.

"Земя" излиза с водещо заглавие "Бухалки срещу свободното слово", а "Дума" допълва, че има двама арестувани заради побоите.

В навечерието на 9-ти септември, честван някога като национален празник, "Монитор" посвещава челната си страница на идеята концлагерът "Белене" да стане музей, там да се построи парк и мемориал на жертвите на комунизма.

"Телеграф" пък допълва темата с информацията, че банкнотите от времето на социализма с образа на вожда Георги Димитров вече се продават сред колекционери. Продават се и други символи от миналото, като например бюстове на Тодор Живков и Ленин, струващи по 400 лева.

След страховитите репортажи за нападнати домашни животни от мечка и вълци, заместник-председателят на "Ловно-рибарския съюз" Румен Лечев уверява в интервю за "Новинар", че мечките и вълците в селата не са страшни. Според него, държавата е безсилна срещу бракониерите./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg