EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:31 | 22.08.2014прегледи 1073 коментарикоментари 0


Новината за спрените търгове за обществени поръчки в здравеопазването е на първите страници на повечето печатни издания. Вестник Капитал дейли отбелязва "След неуспеха на икономическия и спортния министър да спрат задействани от предшествениците си спорни сделки като увеличението на капитала на "Южен поток - България" и ремонта на Зимния дворец, здравният им колега Мирослав Ненков успя да се пребори с наследените поръчки за 29 милиона лева". "Конкурсите са правени в последния момент на предишното правителство и засягат ключови проекти за системата, сред които изграждането на прословутото електронно здравеопазване", пише вестник Сега. "Изпращат IT специалисти на обучение в Германия за електронното здравеопазване; спешният пациент ще се транспортира в най-близката болница; Александровска болница поема загиналите на улицата". Това са акцентите на Новинар от казаното вчера от министър Ненков.

"Българин от Австрия стана донор на трима. 61-годишният мъж получи инсулт на почивка в родината", съобщава Монитор на първа страница.

24 часа започва големите дебати за бъдещето на здравеопазването", съобщава часовият вестник на първата си страница и пояснява, че всеки ден ще дава думата на лекари, на които вярваме, за да споделят своето мнение за три от най-болните теми на здравната система.

Под заглавие "Разминаване - младите учат икономика, бизнесът търси инженери" Труд публикува изводите от организирана от вестника дискусия за младежката безработица.

"Комисията за защита на конкуренцията разследва злоупотреба на монопол, пише Труд на първа страница под заглавие "Техем" играе с цени на топломери" и пояснява: "Най-големият топлинен счетоводител продава еднакви уреди от 39 до 43 лева".

Темата на Стандарт е наближаващата нова учебна година и недовършените ремонти в училищата."Местят децата по други школа, ако не смогнат с ремонтите", отбелязва изданието.

Под заглавие "Говорим евтино на Балканите", Стандарт съобщава на първа страница, че от 1-ви януари догодина роумингът със съседите ни може да падне.

Политически теми са водещи за Преса и Дума.

В коментар на първа страница Преса критикува кадровия кадрил, както го нарича, на служебното правителство. Водещата публикация е за ултиматума на Реформаторския блок Борисов да не бъде премиер.

Дума остро критикува новия външен министър Даниел Митов за позицията му в подкрепа на Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ, изразена на среща с американската посланичка Марси Рийс. "Митов извърши шокиращо посегателство срещу интересите на Европейския съюз", пише в коментара на първа страница на левия вестник./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg