EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 21.08.2014прегледи 1007 коментарикоментари 0


СЕГА и КАПИТАЛ ДЕЙЛИ поместват начело данните на финансовия министър Румен Порожанов за рекордните 1,15 милиарда лева дефицит в държавния бюджет. Несъбрани данъци и плащания по европроекти пробиха държавната хазна, констатира СТАНДАРТ. Законът за бюджета за 2014-а със сигурност ще бъде променен за втори път в рамките на годината, прогнозира СЕГА. До три процента може да нарасне дефицитът през декември, предвижда НОВИНАР.

Продължава чистката в областните управи, алармира ДУМА на първата си страница по повод подмяната на управителите във Варна, Перник и Стара Загора. Служебният премиер каза, че ще изчакат кои областни управители ще влязат в предизборните листи на партиите и ще решават кои да уволнят, пише вестникът.

Служебният кабинет се развихря - сменят шефа на военното разузнаване, информира ПРЕСА. Под ръководството на Веселин Иванов службата заработи ефективно. Неотдавна той получи покана за визита във Вашингтон от шефа на военното разузнаване в САЩ. Според експерти смяната е рискова на фона на събитията в Украйна и напрежението в Ирак, отбелязва ПРЕСА.

Два месеца преди изборите прокуратурата започна да разчиства разследванията около лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише КАПИТАЛ ДЕЙЛИ. Тази седмица стана ясно, че са прекратени делата за смъртта на Тодор Димов-Чакъра, както и за намесата в работата на митниците при проверките на пивоварната на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. До момента прокуратурата не е разкрила мотивите за прекратяването им, отбелязва изданието.

Месец преди ключовия избор за председател на Върховния касационен съд Висшият съдебен съвет демонстрира как електронната му система не гарантира тайната на вота, пише КАПИТАЛ ДЕЙЛИ. Сходно е мнението и на други издания: Демонстрация пред експерти и медии показа - вотът за съдия №1 нито таен, нито равнопоставен, отбелязва ТРУД. Системата за гласуване във ВСС не гарантира честен избор, пише ПРЕСА.

Пожарната ще поеме контрола над язовирите в страната, съобщава ПРЕСА, цитирайки шефа на службата Николай Николов. От 1-ви септември към дирекцията ще бъдат създадени специални звена за превенция на бедствия и големи аварии. До два-три дни в Министерския съвет ще бъде внесено за разглеждане предложение за създаване на единен контролен орган, който ще има и правото да наказва за нарушения на нормите за безопасност.

Вестник 24 ЧАСА съобщава за "криминален момент" в трагичния случай в столицата, при който една жена загина, а друга пострада тежко при падането на асансьор. Все още не е изяснена причината за несработването на автоматичните спирачки, но най-вероятно те са били блокирани, смята авторът на статията. Асансьорните техници масово блокират автоматичните спирачки на асансьорите, за да не засядат често и те да не трябва да ходят на адреси, твърдят хора от бизнеса. Така намалявала работата и бизнесът ставал рентабилен, пише 24 ЧАСА.

Спирачките на асансьора-убиец не са били поддържани поне 5-6 години, съобщава МОНИТОР, цитирайки Държавната агенция за метрология и надзор. След трагедията в София е започнало масово спиране на стари и неподдържани асансьори, отбелязва изданието./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg