EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:47 | 14.08.2014прегледи 1290 коментарикоментари 0


Финансовото ни разузнаване е засякло преводи за над 1 милиард евро със съмнения за пране на пари. Това казва председателят на ДАНС Владимир Писанчев в интервю за Труд.

Всекидневникът 24 Часа е разкрил нова схема за прехвърляне на нелегални чужденци към Западна Европа. Тя се нарича " двойно чекиране" и се задейства от Истанбул, където се купуват 2 самолетни билета, а бегълците се чекират със своите документи за полет от София за Турция. В същото време с фалшива българска лична карта се регистрират електронно за пътуване от София до Австрия, Великобритания или Германия.

Дума съобщава за бум на български работници във Великобритания. Според данните на Националния статистически институт на Острова българите и румънците, работещи в Обединеното кралство, са с 9 % повече в сравнение със същия период на миналата година.

Капитал Дейли публикува свое разследване за производителите на зърно с най-големи субсидии от Европейския съюз. Според изданието над 60 милиона лева земеделски евросубсидии са концентрирани в 20 компании, като половината от парите са получени само от един зърнопроизводел в страната.

Вестник Сега предупреждава, че забавянето на строежа на магистрала Струма в участъка Сандански-Кулата може да се окаже фатално и да се стигне до прекратяване на договора с фирмата изпълнител - гръцката компания "Актор". Според шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров гръцката компания е спряла работа, защото иска допълнително пари, заради забавени отчуждения и неиздадени разрешителни.

Водеща тема за Новинар е адската жега, която връхлита страната през следващите дни. Изданието описва какви мерки са взели кметовете на големите градове след обявения жълт код за всичките 28 области, който предупреждава за горещата вълна в която навлизаме.

Пред Монитор ректорът на Техническия университет в София проф. Марин Христов разказва за крайната неграмотност сред част от студентите, забелязана от преподавателите, които проверяват писмените им работи. Студентите пишат цифрата 4 вместо буквата "Ч" и цифрата 6 вместо буквата "Ш". Пропуски в знанията на студентите се забелязват не само по български език, но и по математика и физика, казва професор Христов и така обяснява въвеждането от тази година на задължителни допълнителни лекции по математика и физика.

Под заглавие " Паника за ебола до границата" вестник Стандарт пише, че албанската полиция е задържала 40 нелегални имигранти от Еритрея, за петима, от които има съмнения, че са заразени. Припомня се, че преди дни в Сърбия 14 души бяха поставени под наблюдение.

Една четвърт от населението на света ще живее в Африка до 2050 година, сочи доклад на УНИЦЕФ, за който пише вестник Преса. Според данните през следващите 35 години африканците ще се удвоят. Ако тенденциите са запазят през 2100-ната година те ще представляват 39% от цялото население на планетата./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164