EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:13 | 25.07.2014прегледи 1152 коментарикоментари 0


Вестниците следят развръзката от политическата криза.

"Приета оставка и първи върнат мандат", обобщава КАПИТАЛ DAILY във водещото си заглавие.

"Кабинетът "Орешарски" си тръгна много по-усмихнат, отколкото при клетвата за встъпване във власт", отбелязва СТАНДАРТ на фона на снимка на министрите в парламента.

Равносметката от управлението, според ПРЕСА, е "фискалният резерв пълен с дългове". Резервът набъбна до 8 милиарда лева, но 4,15 милиарда от тях са дългове, а не спестени средства, сочи изданието.

Равносметката на здравния министър в оставка Таня Андреева в интервю за СТАНДАРТ гласи: "Убедих се, ча монополът на касата трябва да се разбие." "Актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса сега не се налагаше", посочва отново Андреева.

"Президентът постави три неизпълними задачи на Народното събрание", пише СЕГА. Задачите, перифразирани от редакцията, са "актуализация на държавния бюджет и този на Националната здравноосигурителна каса, упълномощаване на служебния кабинет да сключва нови заеми, както и смяна на управителя на Българската народна банка". "И по трите няма съгласие между политическите сили. Но желанията на президента подозрително съвпадат с вижданията на ГЕРБ", отбелязва вестник СЕГА.

"Президентът Плевнелиев ще поиска днес от парламента да даде политически мандат на неговото служебно правителство да сключва заеми", твърди ТРУД и допълва: "Зад идеята застава ГЕРБ, а БСП я определи като опит за увеличаване на президентските правомощия." Според ГЕРБ "до края на годината държавата трябва да вземе на кредит около 5 милиарда лева. Финансовият министър Чобанов пък заяви, че в следващите два месеца заеми изобщо не са нужни", припомня изданието.

Малко издания пропускат информацията за нови свидетели по делото "КТБ". "Осем души около Цветан Василев искат помощ от Цацаров. На тяхно име били давани кредити, сега се притесняват как ще ги връщат", пише 24 ЧАСА./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg