EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:50 | 18.07.2014прегледи 1088 коментарикоментари 0


Забавянето на актуализацията на държавния бюджет и бюджета на Здравната каса са водеща тема на днешните вестници. "Държавата блокира. Новият бюджет в задънена улица" - е водещото заглавие на вестник Стандарт. БСП се заинати, че няма да подкрепи друга актуализация извън тази за Здравната каса. И то само с 225 млн. лв. В отговор ГЕРБ бойкотира парламента, добавя изданието. Темата отбелязва и вестник Дума като цитира пациентските организации, според които на милион и половина българи ще бъде подписана смъртна присъда, ако промените в бюджета на Здравната каса не се случат.

Докато Станишев се крие, БСП бламира кабинета, пише вестник Преса. Мандатоносителят БСП открито тръгна срещу кабинета „Орешарски“ и бламира актуализацията на държавния бюджет. Така на практика левицата сложи край на работата на 42-рото Народно събрание, допълва вестникът.

Парламентарният председател Михаил Миков сваля правителството за две седмици, съобщава Новинар. Капитал Дейли посочва: БСП и ГЕРБ стигнаха до парадоксален обрат в позициите си заради актуализацията на бюджета. Несъгласни с увеличение на дефицита с още 725 млн. лв. и вдигане на тавана на дълга с още 3,4 млрд. лв., мандатоносителите от левицата бламираха решението на кабинета от сряда и Миков заплаши БСП сама да свали кабинета, ако премиерът Орешарски не подаде оставка на 23 юли. От ГЕРБ се възмутиха от този вариант. Вестник Земя добавя: Миков намеква за вот на недоверие, ако премиерът не подаде оставка до сряда.

Стотици големи и малки фирми са заплашени от фалит, съобщава вестник Труд. Дълговете на държавата към строителите удариха 1 милиард и 200 милиона лева.

Ровят в имотите на обвиняемите за Корпоративна търговска банка, пише вестник Труд. Законовите доходи на подуправителя на БНБ Цветан Гунев и служителите на КТБ Орлин Русев, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева ще бъдат сравнени с придобитите от тях през последните 10 години къщи, коли и пари. Ако разликата е над 250 000 лева, ще последва конфискация, уточнява изданието. "Кръгът на обвиняемите в КТБ набъбва", пише вестник Преса. Прокуратурата разследва служители на банката и за стопански престъпления. "Вестник Сега съобщава: БНБ отказва да отговори какво вършат квесторите и кога ще стане ясно какво е истинското състояние на затворената банка.

"Германия ни връща 3 000 бежанци" - е водещото заглавие на вестник Сега. Повечето от тях са с хуманитарен и бежански статут, но по неофициална информация се очаква да има и такива, които са успели да пресекат нелегално границата към Западна Европа, допълва вестникът.

"Потопът в Приморско активизира свлачища", съобщава вестник Монитор. Главната причина за наводненията са две прелели с вода контролнопречиствателни станции, които са спрели да работят и са връщали обратно водата от канализацията. Има опасност от наводнения в Южна България, съобщава още вестникът. Щетите от пороя в Приморско са за 3 милиона лева, пише вестник Труд.

Всички днешни вестници отбелязват и новината за сваления малайзийски боинг с 295 души на борда в Източна Украйна. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg