EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 11.07.2014прегледи 973 коментарикоментари 0


Договори за 15 милиарда лева предизвикаха спешни рокади на висши чиновници, съобщава вестник Сега. Кадровите рокади са пряк резултат от сблъсъка на интересите на БСП и ДПС, които се изостриха след евроизборите на 25-и май, а бързането е заради изтичащия мандат на правителството и парламента, допълва изданието.

Седем месеца след като беше назначен начело на Българския енергиен холдинг, изпълнителният му директор Иван Йончев бе сменен, пише на първа страница вестник Капитал дейли. Официалната причина е заболяване на 36-годишния юрист. Според източници на вестника основният мотив е свързан с опитите за финализиране на акционерното споразумение между АЕЦ "Козлодуй" и американската "Уестинхаус" за изграждане на ядрен реактор в централата още тази седмица. Друг проблем се оказала и съпротивата му срещу подмяната на руския партньор в консорциума, избран да строи газопровода "Южен поток" в България. Постът му заема Жаклен Коен.

След 5 години престой в България деветима руснаци дават по 1 милион за български паспорт, съобщава за вестник 24 часа заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов. Руснаците вложили парите си в имоти. Ангелов казва още, че само 10% от затворниците печелят дела срещу държавата.

Застрахователи пращат клиенти със счупени от градушката коли на оглед в провинцията, съобщава още всекидневникът. За ден заявените щети били за 20 милиона лева.

Летен вирус върлува по морето, съобщава вестник Стандарт. Най-пострадали са децата. В Педиатрията на варненската болница "Св. Марина" в момента се лекуват 74-ма малчугани при 76 легла.

От 7 на 14 дни ще бъде удължен срокът, в който потребителят ще може да се откаже от договор, сключен от разстояние или извън търговския обект, съобщава вестник Дума.
Потребителят ще може да се откаже от такъв договор без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи.

С безплатна брошура по поръчка на Министерски съвет учат пенсионери да ползват кредитни карти, съобщава вестник Труд.

В интервю за вестника председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев съобщава, че комисията иска имоти за 2 милиона лева от кмета на Несебър.

"Десет минути паркинг без пари" е водещото заглавие на вестник Стандарт. Промяната трябва да влезе в сила от есента, предвижда Столична община. По темата пише и вестник Монитор. Според наредбата на Столичната община няма да се плаща повече за втора или трета кола, а живеещите в центъра на София ще могат да паркират с месечна винетка в синя и зелена зона.

От 100 до 200 лева ще скочи глобата за нередовните пътници в градския транспорт в София, съобщава вестник Телеграф. Това ще става в случаите, когато гратисчия откаже да си плати на място санкцията от 20 лева. /БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905