EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:56 | 09.07.2014прегледи 881 коментарикоментари 0


Градушката, която вчера удари София, е водеща тема на почти всички днешни вестници. "Градушката уби мъж и съсипа София" е заглавието на Труд. "Рухнало дърво уби пенсионер, шестима в "Пирогов", пише Стандарт под заглавие "Ледено торнадо потроши София". "Над 10 хиляди автомобила надупчени и без стъкла. Застрахователи с бърза писта за щетите. Ураган отнесе и Монтана", допълва изданието и отделя втора и трета страница на щетите от стихията. 24 часа, който също помества фоторепортаж на две страници, допълва, че след бурята са получени стотици сигнали за паднали клони, счупени прозорци и наводнени шахти. "Стихиите, свързани с климата, ще се засилват, трябва ни национален дебат" - под това заглавие часовият вестник публикува интервю с Юлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков.

Постигнатото съгласие между партиите парламентът да работи е другата водеща тема на днешните вестници.

"Властта намери пари - още 250 милиона лева за Здравната каса. Актуализирането на бюджета й върна ГЕРБ в парламента", пише вестник Преса на първа страница. Темата е продължена на втора и трета страница, където се отбелязва, че правителството днес ще гласува актуализирането на бюджетите на НЗОК и държавата.

"Не е ясно откъде ще дойдат исканите 328 милиона лева за Здравната каса и ще се стигне ли до актуализация на държавния бюджет", отбелязва от своя страна Капитал дейли.

"Здравеопазването не е фабриката, която можем да затворим от октомври до януари" - под това заглавие вестник Сега помества интервю с управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова. "Нито финансовият министър, нито премиерът е извикал на разговор Надзорния съвет на касата", казва д-р Тодорова.

"Болници източват НЗОК с ненужни изследвания, изписват най-скъпите протези, клапи и стави", пише Монитор. В рубрика, озаглавена "Под лупа" вестникът допълва, че отделение с 5 легла отчита 7 настанени по спешност и че две клиники лекуват мъж по едно и също време.

"Бизнес и синдикати се изпокараха с Борисов" - това е водещото заглавие на вестник Дума. Според бележката на първа страница, срещата е деликатно подсказване Борисов да си прави сметката, че ако дойде на власт, пак може да си отиде предсрочно.

"Бареков прати най-скъпите български евродепутати" - под това заглавие вестник Сега коментира данните за изразходваните от партиите пари за евроизборите.

"Бързите кредити стават бавни, с ниски лихви и високи такси", пише Труд на първа страница по повод влизането в сила на изискването за таван върху лихвите за бързи заеми.


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg