EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:21 | 26.06.2014прегледи 1223 коментарикоментари 0


Българското земеделие може да загуби над 1 млрд. евро от бъдещите евросубсидии. Това пише в писмо на изпълнителния директор на Фонд “Земеделие” Мирослав Николов до премиера Пламен Орешарски, вицепремиера Зинаида Златанова и министъра на земеделието Димитър Греков, съобщава вестник Труд. “За първи път чувам за такова писмо. Знам, че има опасения”, казва земеделският министър Димитър Греков и прехвърля въпроса към заместника си Явор Гечев.
Няма ракети срещу градушки, отбелязва в. "Земя" и допълва, че реколтата на хиляди фермери е обречена, ако природата пак се разлюти.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се жалва на Европейската комисия за високите цени на тока - е водещото заглавие на в. "Сега". Комисията е подала две жалби до Комисията, с които иска Брюксел да се намеси в дългосрочните договори с "Марица-изток" 1 и 3 и със зелените централи. Ако обаче Брюксел приеме, че България е толерирала едни централи пред други и ги е обгрижвала с държавна помощ, то това би могло да бъде повод за поредната наказателна процедура срещу страната ни, с тежки финансови последици.
Правителството започва да набира 3 млрд. лв. външен дълг, пише "Капитал Дейли". Процедурата по пласиране на български еврооблигации за милион и половина евро започва днес и може да приключи в рамките на деня. По предварителна информация, държавата ще предложи на инвеститорите 10-годишни еврооблигации.
От 1 януари лекарите вече няма да издават хартиени болнични листове, а ще изпращат документите на хората електронно. Това предвижда наредба, одобрена от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, пише на първа страница в. "24 часа". Това би трябвало да ускори изплащането на парите на хората в болнични.
Вестникът предлага и интервю със столичния кмет Йорданка Фандъкова под заглавие "Няма да ставам премиер, нито ще водя листа".
В. "Дума" цитира международно проучване за учителската професия, направено от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, според което над 95% от учителите у нас като цяло са удовлетворени от работата си, но само 20% вярват, че професията им се цени от обществото. България е сред водещите страни в света по застаряване и феминизиране на професията, сочи още проучването.
Пращаме в Лувъра тракийски зарове, информира в. "Стандарт" и уточнява, че комарджийските зарове са част от уникатите, които ще представят България в най-посещавания музей в света. Зарчетата са изработени от животински кости и са открити край Созопол. За Лувъра заминават още релеф на богинята Кибела, мраморна статуя на мъж без глава, уникални тракийски амфори и древен водопровод.
Наводненията в страната продължават да са сред водещите теми в днешните издания. В. "Преса" посочва в заглавие "Режат пари в министерствата заради пороите". В друг материал вестникът информира, че повече от две години след потопа в село Бисер делото продължава да се върти в омагьосан кръг и още няма виновни. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg