EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:45 | 25.06.2014прегледи 663 коментарикоментари 0


Новината за решението на Сергей Станишев да напусне парламента и да стане евродепутат измества от първите страници информациите за продължаващата борба с последиците от наводненията в Североизточна България.

"Станишев отива в Европарламента, но остава лидер на БСП", пише Дума и помества коментар на Александър Симов, озаглавен "Брюксел или София". Стандарт изчислява: "2122 км делят Сергей от БСП". "Станишев се спасява в Брюксел", лаконичен е Капитал дейли. "Само за месец след изборите Станишев стана шампион по гръмки лъжи", е заглавието на вестник Преса, който също смята, че лидерът на БСП "панически бяга в Брюксел".
24 часа посвещава две страници на тази тема, а вестник Сега излиза с колоритно заглавие: "Големият лузър влиза в брюкселска сапунка".

"Никакъв кабинет с БСП и ДПС! Избори - средата на септември" - под това заглавие "24 часа" помества кратко интервю с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Държавният резерв се оказа неподготвен за наводненията", установява вестник "Сега" и уточнява, че в резерва няма лопати и ботуши, от които доброволците имаха най-належаща нужда при разчистването във варненския квартал "Аспарухово". Такава номенклатура не се поддържа, казал правителствен източник пред вестника. "Сега" цитира думите на премиера, че за покриване на щетите от бедствието трябва да бъдат пренасочени допълнителни бюджетни средства, тъй като повече от половината средства във фонда за бедствия са изхарчени.

В интервю за Монитор председателят на БЧК Христо Григоров обръща внимание, че в момента Добрич има нужда от помощ, включително от храни и медикаменти. Там водата няма къде да се оттече и много къщи продължават да се рушат.

Според Телеграф антракс и нилска треска, пренасяна от комари, заплашват наводнените райони. Вестникът цитира директора на центъра по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев.

"Не се очаква зърнена криза заради пороите, макар че пропаднаха 59 хиляди декара реколта", пише Новинар на първа страница.

Думите на Делян Пеевски "Да ме бяха убили, да са доволни всички" са изведени в заглавие във вестник Труд по повод разпита на депутата на ДПС в Столичното следствие. "Отказах да подкрепя Цветан Василев за премиер и се стигна до тук" е заглавието на "Монитор" по темата. Отговорите на Пеевски на въпроси на журналисти можете да прочетете в "24 часа".

Вестник "Преса" продължава да следи преговорите с "Уестингхаус" за строителството на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй". Развръзката се очаква до петък, пише изданието и посвещава две страници на енергийни теми.

В "Капитал дейли" можете да прочетете отговорите на най-често задаваните въпроси от вложителите на КТБ, след като банката бе поставена под специален надзор.

"Кабинетът ще предложи авансовият данък пак да се удържа през цялата година", съобщава "Сега" на първа страница и допълва, че до месец и половина финансовото министерство ще е готово с опростената данъчна декларация. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1106