EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:33 | 12.06.2014прегледи 916 коментарикоментари 0


Разпускането на 42-рото Народно събрание и оставката на премира Пламен Орешарски се отдалечават към юли, а предсрочните парламентарни избори към края на септември. Такива са нагласите сред депутатите в БСП. Подобни са и плановете на ГЕРБ, съобщава вестник "Труд".

БСП и ДПС се заеха с ударно разпределяне на постове, пише вестник "Сега". Въпреки яростния отпор на ГЕРБ парламентът вчера избра нови членове на Сметната палата, а кабинетът назначи постоянен шеф на Националния статистически институт и отпусна пари за откриване на 20 търговски мисии в екзотични страни.

Ударно ще поработи парламентът в дните, които му остават, съобщава вестник "Преса". Поне 11 са спешните закони, които трябва да се приемат на пожар. По някои има започнали наказателни процедури от Европейския съюз, допълва изданието.

Борисов лъже САЩ за газа в Черно море, пише вестник "Дума". Борисов обяснил, че при управлението на ГЕРБ консорциум от 3 европейски компании е спечелил концесия върху находището на природен газ „Хан Аспарух“ в Черно море. Заради комунистите обаче инвестициите били спрени. Находището обаче се разработва и в момента, посочва изданието.

Проекти за 853 милиона лева по "Регионално развитие" са с риск за изпълнение заради закъснение, съобщава "Капитал Дейли". Високорискови са 40 договора с местните власти за 142 милиона лева, а 28 договора за 711 милиона лева са в графата "среднорискови".

"Месото стана лукс" е водещото заглавие на вестник "Земя". Страната ни продължава да е на първо място в ЕС по бедност, допълва изданието, цитирайки данни на Евростат. През миналата година делът на българите, които изпитват материални лишения, е нараснал до 45,9 на сто.

Парите за здраве ще стигнат до септември, съобщава директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Румяна Тодорова в интервю за вестник "Стандарт". По думите й дефицитът на Здравната каса, който се очертава до края на годината, е 400 милиона лева. В интервю за вестник "Преса" експертът от Българската стопанска камара Григор Димитров обяснява, че е необходимо Здравната каса да се отдели от държавата.

Няма епидемия от менингит, заявява в интервю за вестник "Новинар" главният епидемиолог на републиката д-р Ангел Кунчев. По думите му в случая със заболелите в Пловдив става въпрос за по-леко засегнати мозъчни обвивки, което подлежи на лечение.

Ако не се оправят пътищата, турските превозвачи вече ще заобикалят България, казва в интервю за "24 часа" посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. "Турция е в период на икономически бум, включително и по отношение на бизнеса и транспортът на стоки е много важен", допълва дипломатът.

70 нови хотела никнат по морето въпреки икономическата криза и презастрояването, съобщава вестник "Телеграф". Проверка на изданието показва, че около 50 от тях са по южното крайбрежие. В същото време 20 стари хотела фалират./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg