EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:00 | 28.05.2014прегледи 622 коментарикоментари 0


От неделя влизат в сила промените в начина, по който вече ще се смята топлата вода, а от зимата - и парното. Така независимо колко топла вода консумираме през отделните месеци, в следващите 12 месеца ще плащаме еднаква сума за нея. Сметката ще се изчислява като 1/12 от общата енергия на имота за топла вода за миналия сезон, съобщава Монитор.

Всички пенсии, отпуснати преди 2014 година, ще бъдат увеличени с 2,7% от 1 юли, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт. Решението е в изпълнение на т.нар швейцарско правило за осъвременяване на парите за старост, което залегна отново в Кодекса на труда, пише Труд.

Държавата проявява странна нетолерантност към фирма, която не плаща социалните осигуровки и придобивки на работниците си. Надзорният съвет е дал съгласие за разсрочване за поне 7 години на многомилионните дългове на "Въгледобив Бобов дол", която е част от империята на Христо Ковачки, коментира Сега.

Прокурори и трудови инспектори влязоха в мини Бобов дол. Служителите на Районната прокуратура в Дупница още в петък са започнали разпити на миньори след телевизионен репортаж със скрита камера. В него шефове на рудника по време на сутрешния инструктаж дават и указания за кого и как да се гласува, посочва Стандарт.

От НАП имат да събират 84 хиляди лева глоби от 2 хиляди българи, нарушили правилата за движение по пътищата в Европа. Същевременно според Министерство на правосъдието нашенците, глобени на чужда територия, са се увеличили 3 пъти за една година, отбелязва Телеграф.

Общо 5 хиляди безработни, които ще бъдат наети на длъжност "пазач", ще патрулират из цялата страна от ранни зори до късно вечер. Те ще бъдат на пост от 6 до 22 часа и ще се грижат за реда в населеното място, което охраняват, пише Новинар като се позовава на Агенцията по заетостта.

След дъждовете болести плъзнаха по нивите. На доста места житата са засегнати от жълта ръжда, а това заболяване пламва веднъж на 15-20 години, казва пред Преса директорът на Земеделския институт в Генерал Тошево Иван Киряков. Според него ако фермерите спазват технологията и пръскат навреме, може да се очакват добиви, близки до миналогодишните.

Американският петролен гигант Шеврон се изтегля от България. Решението не е напълно неочаквано, тъй като през последните години компанията не упражнява дейност у нас. През лятото на 2011 година компанията получи петгодишно разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна България. Впоследствие парламентът наложи мораториум върху технологията на хидравлично разбиване, информира Капитал Дейли.

България ще получава най-ниската цена на газ по Южен поток в сравнение с другите държави, информира Дума като цитира представителя на Газпром Леонид Чугунов.

Премиерът Пламен Орешарски, заедно с вицето си Даниела Бобева вече работят над кратка ударна програма на правителството, с която то да излезе до края на месеца. Промените, за които преди изборите заговори единствено Лютви Местан, стават още по-спешни след евровота тази неделя, отбелязва 24 часа. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg