EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:15 | 13.05.2014прегледи 549 коментарикоментари 0


Хиляди деца останаха и тази година извън детските ясли и градини. Проблемът с недостига на места е най-тежък в столицата и в други големи градове. Особено за децата от 1 до 3 години, пише ТРУД в статия под заглавие "Търсят се: Баби под наем".
Социални жилища за бедни може да започнат да се изграждат в цялата страна още от края на следващата година. Такива са плановете на Министерството на инвестиционното проектиране. В момента то разработва нормативната база, която се очаква да е готова до края на годината, съобщава 24 ЧАСА.

Близо 60% от служителите у нас не се чувстват достатъчно оценени на работното си място. Това става ясно от международно проучване, което обхваща над 16 хиляди служители и повече от 400 топмениджъри у нас. Според него, едва 43 на сто от служителите смятат, че получават подобаващо признание на приноса си в компанията, посочва ТЕЛЕГРАФ.

Най-големи разминавания между удовлетвореността на ръководителите и служителите има по отношение на допълнителните придобивки - застраховки, здравни услуги, служебен транспорт, ваучери за храна и т.н., и възможностите за кариерно развитие, допълва по темата ДУМА.

Вместо да отнеме лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про, държавната комисия за енергийно и водно регулиране най-вероятно ще наложи тежки глоби на техните снабдителни дружества. Глобите ще са на основата на одитен доклад за дейността им от 2008 година насам, информира КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Българската икономика ще отчете ръст от близо 3 на сто през 2016 година. Това прогнозираха от Института за икономически изследвания при БАН. За тази година нарастването ще е 1,7%, а за следващата - 2,4 на сто, пише МОНИТОР.

Турция настоява да отпадне входната пътна такса от 43 евро, която нейните камиони плащат при всяко влизане на българска територия. Искането е било поставено отново на последния кръг от преговорите, който се състоя в петък в нашето транспортно министерство, отбелязва СТАНДАРТ.

Автомобил, мотор или камион, който вдига шум, ще бъде спиран от движение, а шофьорът му - глобен до 50 лева. Това ще стане възможно до края на тази седмица, когато българските катаджии ше се въоръжат с шумомери. Засега са доставени само пет уреда, като в София ще се работи само с един, съобщава за ТРУД шефът на Пътна полиция комисар Антон Антонов.

Премиерът ще контролира отблизо всички специални служби. Разузнавателен борд към Министерския съвет ще бъде създаден веднага след евровота. Той ще има две звена - аналитично и Национален център по сигурността, съобщава ПРЕСА.

И ДАНС се включи в актуалната тема за бежанците - в годишния доклад на финансовото разузнаване за 2013 година се твърди, че са засечени съмнителни парични операции към бежанци от Сирия, Иран и Афганистан. Към имигранти в България, с хуманитарен статут, са били правени едновременно десетки парични преводи от различни страни, като получателят е един и същ, посочва СЕГА./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062