EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:41 | 09.05.2014прегледи 958 коментарикоментари 0


Преговорите между доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про и държавната Национална електрическа компания са пред провал и е малко вероятно страните да се разберат, съобщава Труд. Причината е, че НЕК държи да получи кеш исканите от нея 348 милиона лева от дружествата, а те не смятат да платят и предлагат варианти с разсрочване или приспадане. В същото време от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не могат да гарантират, че дори и доставчиците да платят, процедурата по отнемане на лицензите им ще бъде спряна, обяснява изданието.

Финансовите отчети на държавните предприятия за първата четвърт на 2014 година вече са публикувани. От данните става ясно, че в държавната енергетика текат процеси на задлъжняване, а под шапката на Българския енергиен холдинг се прехвърлят колосални суми, в опит да бъдат спасявани дъщерни дружества в окаяно състояние, посочва Сега.

Министерството на здравеопазването ще се опита да увеличи заплатите на служителите в спешната помощ с около 10% на година, съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Колко ще е увеличението, ще зависи от бюджетните възможности на министерството, отбелязва Дума.

Трудовите посредници вече ще имат безсрочна регистрация. Досега лицензите на т.нар. частни бюра по труда важаха 5 години. Това предвижда проект за насърчаване на заетостта, публикуван в портала за обществени консултации, пише Преса.

България заема водещи позиции в Европа по нива на замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Институцията публикува база данни за близо 1600 града в 91 държави, събирани в периода 2008 - 2013 година, информира Капитал дейли.

Радомир и 11 общини около София искат достъп до метрото на столицата. Те са се обединили в регионално сдружение "Общини център" със седалища е Божурище. Управниците им настояват в близост до метрото в "Люлин" и "Младост" да бъдат изградени паркинги, снабдени с всичко необходимо за бързо придвижване на идващия от провинцията пътникопоток, посочва Монитор.

Стражари и апаши се дебнат с фотоапарати по морето, това разказват участници в гражданските патрули, тръгнали на война с джебчиите във Варна. Групата им във "Фейсбук" вече има хиляда последователи, които непрекъснато качват кадри с крадци. В същото време крадците от близкото до Варна градче Игнатиево лепят на видни места снимки на преследвачите си, отбелязва Телеграф.

Българският милионер е мъж на 49 години от София, който е спечелил средно над 6 милиона лева за миналата година. Така изглежда профилът на топ 10 по спечеленото от физически лица за 2013 година, пише 24 часа, като цитира данни на приходната агенция.

Около 60 хиляди богаташи ще пристигнат у нас с круизни кораби. Заради кризата в Украйна, туристическите лайнери масово променят маршрутите си към Варна и Бургас, твърдят от ръководствата на пристанищата в двата града. Планираните за този сезон круизи там бяха общо 63. Само за 4 седмици броят им се е увеличил с 15, посочва Стандарт./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg