EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 22.04.2014прегледи 907 коментарикоментари 0


"Пълна проверка в митниците" - за намеренията на новия шеф на агенцията Павел Тонев съобщава от първа страница вестник Стандарт. В интервю за изданието той заявява, че се гледат под лупа обществените поръчки от 2009 година насам. Ще бъдат проверени и всички назначения от времето на Ваньо Танов. По думите му, ще бъдат купени още 3 мобилни рентгена за границите. Той отчита рязък скок в разкриваемостта на контрабандата с цигари, дрога и алкохол.

Вестник 24 часа цитира данни от 3 експертни анализа, според които "Търговци внасят нелегално по 10 млн. цигари дневно през един граничен пункт". Изчисленията сочат, че за година през всеки от по-натоварените гранични пунктове, само от дребни и средни канали, контрабандно влизат по около 300 камиона цигари с над 3 млрд. къса, а загубите за държавата от всеки от пунктовете е над 300 млн. лева. В анализите се съобщава още, че корупцията сред митничарите е масова, дават се конкретни сигнали за над 10 корумпирани служители, както и техните актуални тарифи, за да пропуснат камион, кола или автобус.

Вестник Труд информира за разкритие в доклад на посолството ни в Лондон под заглавие "Бум на фалшиви обяви за работа". Изданието уточнява, че нашенски измамници копират реално съществуващи фирми и предлагат, от тяхно име, атрактивни оферти за работа във Великобритания. Кандидатите на практика изпращат CV до измамниците, като следва бързо одобрение и искане на пари за обработка на документи, консултантски услуги, комисиони. След като парите бъдат преведени, контактът с търсещите работа се прекъсва.

Над 4000 учители напуснаха системата на образованието през 2013 година, пише на първа страница вестник Сега, като цитира данни на просветното министерство. Анализ на синдикат "Образование" при КТ "Подкрепа" показва огромната необходимост от учители в почти всички области на страната. Най-търсени са специалистите по английски език и информационни технологии.

"Бюджетът дава над 200 милиона лева за най-ниските пенсии за сметка на хората с високи осигуровки", отбелязва вестник Преса и уточнява, че държавата дава тези пари годишно на хората, които нямат достатъчно осигуровки, за да получават дори минималната пенсия от 150 лева. В същото време, за да падне таванът на пенсиите за тези, които чинно са се осигурявали на големи заплати, трябват малко над 128 милиона годишно, но пари няма. Вестникът предлага и интервю с финансовия министър Петър Чобанов, който уверява: "Няма да пипаме плоския данък".

"Корабостроителницата в Бургас стана собственост на Първа инвестиционна банка" е водещото заглавие на Капитал дейли. Изданието допълва, че придобиването на основните производствени активи на дружеството е станало с търг за 47 милиона и 500 хиляди лева. Със сделката корабостроителницата директно преминава към кредитора си.

Вестник Дума пише за изключително интензивния трафик в края на великденските празници под заглавие "500 хиляди запушиха "Тракия" и "Хемус". Близо 170 хиляди души са минали българо-гръцката граница в почивните дни./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014