EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:15 | 04.04.2014прегледи 1140 коментарикоментари 0


Детските и специализираните лекарски комисии да бъдат закрити. Това предлага здравният министър Таня Андреева с промени в правилника за медицинската експертиза, които ще бъдат обсъждани от комисията за осигурителни отношения на тристранката на 8 април, съобщава 24 ЧАСА.

Всяка лаборатория измерва алкохолното съдържание в кръвта както си иска. Липсва единен медицински стандарт при вземането, съхранението и подготовката на пробите. Действащата наредба на МВР, правосъдното и здравното министерство от години е за смяна, а трите ведомства бавят приемането на нова, пише ТРУД като се позовава на председателя на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи Владимир Тодоров и журналиста от БНТ Мария Чернева.

Диплома за основно образование да се взима след 9 клас - това е един от вариантите за законови промени, обсъждани от просветното министерство. Министър Анелия Клисарова потвърди, че има такова предложение, но то е само едно от многото. Със сигурност обаче ще има промени в досегашните проектозакони, които от осем години не успяват да влязат в сила, посочва СТАНДАРТ.

Банките ще трябва да променят 3 милиона договора за заеми, ако депутатите приемат промените в Закона за потребителския кредит и решат те да са валидни със задна дата. Независимият депутат Румен Йончев ще предложи нова поправка, която задължава трезорите в срок от 3 месеца да направят нови договори за кредити, отбелязва ПРЕСА.

Не трябва да има таван на годишния процент на разходите по потребителските кредити, само пазарът може да регулира този показател. Около това мнение се обединиха представители на фирми за бързи кредити, които се чувстват засегнати от приетите промени в Закона за потребителския кредит, пише ДУМА.

Депутатите решават днес дали да позволят на клиентите на енергото да не плащат сметката си за ток, ако тя е с 50% по-висока от средната им сметка за последните шест месеца. Както и дали да забранят на енергото да ни спира тока, ако имаме до 2 неплатени сметки или ако е една, но е над 170 лева, посочва МОНИТОР.

Парното в София засега няма да бъде спирано въпреки топлото време. Според нормативната уредба, за да бъде прекратено топлоподаването, през три последователни дни средноденонощната температура трябва да бъде 12 градуса и да има дългосрочна прогноза за трайно затопляне. Засега тези две условия не са изпълнени, обяснява НОВИНАР.

Българските депутати изпратиха пореден негативен сигнал към чуждите инвеститори като ограничиха възможността им да купуват земеделска земя. Изискването за уседналост от три години, бе удържано при окончателното му гласуване в пленарна зала. Депутатите приеха идея на Атака уседналостта да бъде пет години, като тя ще важни както за физическите лица, така и за компаниите, отбелязва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg