EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:45 | 01.04.2014прегледи 789 коментарикоментари 0


Продавачите ще бъдат най-търсените кадри в България и в следващите 5-6 години, пише на първата си страница "Труд", като цитира информация на социалното министерство. За тях ще има повече работни места, отколкото за учителите, лекарите и медицинските сестри, взети заедно. До 2018г. се очаква да се отворят 270 хиляди нови работни места, основно за хора завършили университет или поне гимназия.

"Абитуриентите едва се справят с математиката", е голямото заглавие на "Сега". Изданието пояснява, че според анонимно изследване, проведено от министерството на образованието, средният резултат на завършващите училище е 17.77 точки от 34 възможни. Това означава, че успеваемостта на учениците, които само след месец ще се явят на матура, е малко над 52%.

"Богати фирми на лов за инженери", съобщава "Преса". Според изданието, едни от най-големите и печеливши наши фирми започват да търсят най-новите си попълнения сред завършващите студенти. Компаниите ще си избират кадри на изложение на 2 април в Химико-технологичния и металургичен университет и на 9 април в Техническия. Общо 55 фирми ще наемат студенти.

Заради евровота, абитуриентите - без снимки в училище, пише "Телеграф". Зрелостниците, които ще имат бал на 24 и 25 май, няма да могат да се снимат в училище, заради наличието на избирателни секции за европейския вот. Засега забраната била спусната само устно от министерството на образованието. Заради ограниченията, директори на училища в страната обмислят отлагане на баловете и свикват спешни родителски срещи, пише изданието.

"Стандарт" съобщава, че гласуваният таван от 50% за разходите по потребителските кредити най-вероятно ще важи само за новите заеми. Малко вероятно е законът да действа със задна дата, защото това не е юридически издържано, пише вестникът, като цитира свои източници в ПГ на Коалиция за България. Днес депутати от левицата ще обсъждат с ДПС преходните и заключителните разпоредби на закона, уточнява публикацията.

"БСП зове Европа да развърже кесията". Под това заглавие "24 часа" цитира кандидата за евродепутат от левицата Достена Лаверн, че ако ПЕС спечели европейските избори, минималната работна заплата в Европейския съюз след 5 години щяла да бъде 450 евро.

Часовият вестник съобщава още, че авторите на програмата за прехода на България към пазарна икономика - Ричард Ран и Роналд Ът са в България. 25 години, след написването на т.нар. "план Ран-Ът", двамата са у нас, по покана на Института за пазарна икономика.

В духа на днешния 1-ви април, "Труд" пише, че Монако сондира анексиране на България. Става дума за инициативата, подета от група във "Фейсбук" страната ни да се присъедини към княжеството. Вестникът съобщава, че посланикът ни в Париж е привикан за разговор от принц Албер втори. Почетният консул на Монако в България също щял да пътува за срещата, която трябва да се състои между 17 и 20 април, научаваме от първоаприлската публикация.БНР


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg