EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:00 | 28.03.2014прегледи 1112 коментарикоментари 0


Част от Карадере под запор за дълг, е водещото заглавие на вестник Преса. Според разследване на "Преса" Националната агенция за приходите, община Варна и община Бяла са запорирали близо 109 декара парцели, собственост на фирмата, с която "Мадара Юръп" има споразумение за покупка на над 68 декара. Вестник Сега съобщава, че заради случая „Карадере“ депутатът от БСП Георги Кадиев ще предложи допълнения в приетия в края на миналата година закон за ограничаване на дейността на офшорките.

В интервю за вестник Стандарт министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заявява, че е изумен от политическото мародерство по случая "Лясковец". Според министъра, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров няма вина и е направил това, което е трябвало. В интервюто министърът коментира и решението на Консултативния съвет за национална сигурност по въпроса за Крим и бежанците в България.

За вестник Преса заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев заявява категорично, че партията докрай ще подкрепя кабинета "Орешарски". По думите му коалиция между ДПС и ГЕРБ е невъзможна. Според него при евентуални санкции срещу Русия, ударът върху българската икономика ще е чудовищен.

Плевнелиев на прокурор заради заверата с И Ви Ен, е едно от водещите заглавия на вестник Телеграф. "България без цензура" и "Атака" започват процедура по импийчмънт на президента, съобщава изданието. Във Велико Търново вчера лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че е подал сигнал до главния прокурор за разкритата от вестник "Телеграф" среща между президента и изпълнителния директор на И Ви Ен Щефан Шишковиц.

Прокурори държат 236 инвалиди 2 години без пари, е заглавието от първа страница на вестник 24 часа. За двете години неизплащане задържаните пари са в размер на 1 милион и 600 хиляди лева. Причината е разследване, започнало в началото на 2012-а година за издаване на фалшиви решения на ТЕЛК в Разградско.

След случая в Тетевен и кметът на Своге с обвинения за 12 поръчки, съобщава още вестник Труд. На Жоро Цветков са повдигнати обвинения за 12 нарушения по Закона за местното самоуправление и за потъпкване на процедурата по Закона за обществените поръчки. По първоначални данни за година и половина кметът нанесъл щети на бюджета за около 150 хиляди лева, съобщава изданието. 8 години затвор грозят кмета, съобщава вестник Монитор.

Вестник Труд алармира още, че заради по-високите държавни такси 20% от достъпните лекарства може да изчезнат.

Вестник Земя съобщава за все повече палма и сухо мляко в българското сирене. Вносът им скача драстично след влизането ни в ЕС заради липсата на родна суровина.

Една от водещите теми на всички ежедневници е визитата на бившата първа дама на Франция Сесилия Атиас 7 години, след като освободи задържаните български медицински сестри в Либия. В интервю за вестник Стандарт Атиас заявява: По време на преговорите в Либия не съм се страхувала нито за миг. Мисля, че нямах време да се страхувам./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg