EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:15 | 19.03.2014прегледи 897 коментарикоментари 0


Загиналият командос Емил Шарков е жертва на недопустима некомпетентност и небрежност, проявена от полицаите в търновската областна дирекция на МВР. Това става ясно от служебните проверки на кървавата акция в Лясковец, съобщава от първа страница вестник Труд. Баретите атакували къщата на Петко Петков по план, изготвен съгласно снимки и описания, предоставени им от местни полицейски съгледвачи. Само че съгледвачите, пратени да фотографират къщата, се държали така, че моментално били забелязани от Петко и майка му. Предупреден по този начин за предстояща атака от сили на реда, параноичният тип се приготвил за война. Така пристигналите на 14 март командоси попаднали на засада, уточнява публикацията.

Вестник Дума допълва, че ще се проверяват разрешителните на всички притежатели на оръжие по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Пуснаха Брендо, хванаха Дарко, пише вестник Стандарт. Соченият за кокаинов крал на Европа - Евелин Банев - Брендо, от снощи е по пантофи в боянската си къща. В същото време най-издирваният наркотрафикант на Балканите - Дарко Шарич, бе задържан от сръбските и черногорските полиции. Съвпадението накара запознати с ъндърграунда да търсят връзка, защото част от трафика на кокаин през България отивал за Сърбия, научаваме от статията.

Напрежението около "Химко" ескалира преди насрочения за днес таен търг за продажба на активите му, пише още всекидневникът.

Вестници пишат и за заплахата за отнемана на лицензите на трите енергоразпределителни дружества. По темата вестник Сега посочва, че войната на управляващите с ЕРП-тата може да доведе до ново поскъпване на тока. Акцентът на Капитал Дейли е: "Доставчиците на ток не се подадоха на държавния рекет".

Сега цитира и проверката на строителния надзор, според която над 20 опасни градини и училища заплашват живота на децата. Въпреки нередностите обаче учебните занятия няма да се прекратяват.

От 7-ми май пенсията може да се вземе от всяка поща, казва в интервю за вестник 24 часа директорът на Български пощи Валентин Петков. Той обяснява, че дори възрастният човек да е в друг град, може да отиде в пощенската станция и срещу заявление и лична карта да получи пенсията си.

Изнасяме и неделни доктори в Европа, е водещото заглавие на вестник Преса. Изданието цитира проф. Милан Миланов от "Пирогов", според когото нов хит сред българските лекари са офертите за операции през уикенда и по заместване.

Водеща тема за всички издания е и приемането на Крим в състава на Руската Федерация. Вестник Труд предлага интервю с лидера на БСП Сергей Станишев под заглавие "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!". Според него страната ни не трябва да бъде наказвана заради това, което прави Русия, уточнява публикацията./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034