EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:00 | 11.03.2014прегледи 818 коментарикоментари 0


По 40 лева трябва да получат за Великден най-бедните пенсионери. Кабинетът вече е осигурил 40 милиона лева за бонусите. Очаква се парите да зарадват над 1 милион възрастни преди най-големия християнски празник, пише СТАНДАРТ.

По 1250 евро пряка субсидия ще получават малките земеделски производители, които обработват до 10 декара, тази година, отбелязва 24 ЧАСА, като цитира лидера на ДПС Лютви Местан след среща с медиите под наслов "Открито управление".

Над 1200 проекта отлежават във Фонд Земеделие, някои от тях повече от шест-седем месеца. Земеделският министър Димитър Греков разпореди работата по тях да бъде приключена. Залогът е голям - фермерите кандидатстват по мерки от земеделската програма за 228 милиона лева. Проектите трябва да бъдат изпълнени до края на юли 2015 година или пари няма да има, посочва ПРЕСА.

Пилешкото месо, произвеждано у нас, е без вложени хормони, отбелязва НОВИНАР. Според земеделския министър Димитър Греков, към момента няма данни за нарушения от страна на птицевъдите.

Кифлите от магазина, вафлите, сухите пасти и всички останали дълготрайни сладки или соленки могат да доведат до инфаркт или инсулт. Причината е, че трансмазнините, с които са приготвени, увеличават нивата на лошия холестерол, затлачват кръвоносните съдове с плаки. За разлика от трапезния маргарин, не се знае какво има в съставките на промишления, с който се произвеждат пакетираните продукти, пише МОНИТОР по повод дискусия по темата.

Въпреки намеренията на депутатите да отменят режима на пушене в заведенията, здравното министерство поиска да се ожесточат наказанията за ресторанти и барове, които нарушават забраната. Те предвиждат затваряне на заведенията за месец и поставяне на видно място на изобличителна табела, че са нарушили разпоредбите, посочва СЕГА.

Месец след началото на мащабната акция, която МВР започна с цел намаляването на битовата престъпност главният секретар Светлозар Лазаров отчете добри резултати от дейността на униформените. Според него, от 1 до 6 март е регистрирано намаление с 18% регистрираните криминални престъпления, посочва ДУМА.

За втора поредна година, България остава на последно място по иновации в Европа. Нещо повече, резултатът ни през 2013 година се влошава, с което се задълбочава разликата със средното ниво в Евросъюза, посочва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ, като цитира сравнителен анализ на Съюза за иновации.

Европарламентът въвежда трети пол. Революционната реформа е записана в резолюция, приета на 4 февруари. Тя дава картбланш за изготвяне на пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията заради сексуалната ориентация и половата идентичност, информира ТЕЛЕГРАФ.

Европейският съюз демонстративно подсказа, че може и без руски газ. Брюксел обяви, че ще забави решението си за достъп на "Газпром" до газоразпределителната мрежа ОПАЛ, свързваща "Северен поток" с газопреносната мрежа в Германия . Европейската комисия отлага и преговорите по "Южен поток" като отговор на кризата в Крим, пише ТРУД./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg