EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:40 | 07.03.2014прегледи 1118 коментарикоментари 0


Предложението Здравната каса задължително да получава отстъпка от лекарствата, които купува от фирмите, може да отпадне от пакета законови промени, пише ТРУД като цитира шефа на парламентарната здравна комисия Нигяр Джафер. Тя вече е разговаряла с ръководството на касата и са се разбрали, че за да се постигне ефект като при отстъпката, ще се използват гъвкави механизми на договаряне като в много европейски страни.

Възможно в бюджетите на болниците да бъдат намалени с 20%, прогнозира здравният министър Таня Андреева. Според нея вероятно ще се върви към лимити за дейности на болниците, посочва ДУМА.

След като правителството гласува 8 милиона и 400 хиляди лева, за да могат 250 хиляди бедни българи да получат 30 лева еднократна помощ точно преди изборите, сега лансира още идеи, свързани с уязвимите групи преди евровота, въпреки е в бюджета не са предвидени средства. Пенсионерите ще получат великденска добавка, а 10 хиляди безработни ще помагат на полицията по програми за временна заетост и ще охраняват отдалечени и малки населени места, отбелязва СЕГА.

Учебниците влизат в интернет. От 2016 година помагалата ще бъдат онлайн, пише ПРЕСА като цитира образователния министър Анелия Клисарова.

123 деца са обявени за издирване от началото на годината, като изчезналите през януари са 64. Това прави по две деца на ден, съобщават от Главна дирекция Национална полиция. Най-често те биват откривани за няколко дни при приятели или гадже, отбелязва 24 ЧАСА.

Кредиторът вече няма да може да събира такси и комисиони за едно нещо повече от веднъж. Това гласят промените в Закона за потребителския кредит, които бяха гласувани на първо четене. Депутатите ще забранят таксите за отпускане, управление и усвояване на кредитите, посочва СТАНДАРТ.

Около 600 хиляди коли всяка година излизат от каналите на КАТ с регистрационни табели, които не отговарят на българските държавни стандарти и това ги прави незаконни. Всички номера за моторни превозни средства в Европейския съюз трябва да се произвеждат според определени международни изисквания. Това, което различава нашите табели, е т. нар. национална забележка - защитните кодове BG, изобразени на син фон преди буквите и цифрите на номера, информира ТЕЛЕГРАФ.

Централната жп гара в София ще бъде затворена заради ремонт. Обновяването ще започне от април, а срокът за завършването му е октомври 2015 година. Ще има период, в който гарата няма да работи, а през останалото време ще функционира с намален капацитет, съобщава МОНИТОР.

Три института и печатницата на БАН са пред фалит, алармират членове на Управителния съввет на академията. Това са институтите по екология, ядреният и този по експерименатала морфология, патолгия и антропология. Причините са различни, но основната е, че от години академията работи под финансовия праг, нужен за съществуването й, пише ТРУД.

Сурова глоба за букетче цветя - това заплашва всеки, който продава минзухари, теменужки и други диворастящи растения за 8 март. За Цветница пък не бива да се кършат върбови клонки, предупреждават от екоминистерството и обещават засилени проверки по пазари и площади, пише ПРЕСА.

Министерството на финансите е избрало банките, които ще пласират външен дълг за 3 милиарда лева през тази година. Това са американските JP Morgan и Citibank, както и британската HSBC, съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.БНР


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046