EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 05.03.2014прегледи 696 коментарикоментари 0


И НЕК поиска да продава по-скъп ток на електроразпределителните фирми, пише Капитал Daily. Ако регулаторът се съобрази, това ще се пренесе или по веригата до крайните потребители, или поскъпването ще отвори нова финансова дупка в ЕРП-тата, пояснява изданието.

Поисканото от НЕК повишение е с "безпрецедентните 150 процента", отбелязва Сeга. Драстичното поскъпване на тока става все по-неизбежно, констатира вестникът.

Ще дръпне ли ДКЕВР шалтера на НЕК, пита коментаторът на Труд и отговаря: По-скоро ще натаманят нещата по веригата от производителя до потребителя, така че да не скочи крайната цена на електроенергията ... С което отново само се отлага неизбежното връщане на бумеранга. И се увеличава силата му.

Водещата новина на вестник Дума е, че Депутатите преодоляха ветото за Изборния кодекс.

Основното заглавие в Монитор гласи: Земеделският министър Димитър Греков разпореди проверки до дупка за хормони в пилетата. Затварят ферми, ако хванат пернати с хормони, предупреждава вестник Земя.

Възможните последици за страната ни от украинската криза са основна тема на повечето днешни издания.

България се страхува от радиация от Украйна, пише Труд и допълва: Това стана ясно след заседанието на Съвета по сигурността, свикан от премиера Пламен Орешарски. При евентуален военен конфликт са възможни диверсии срещу четирите ядрени централи в Украйна, обясни вицепремиерът Цветлин Йовчев. Затова създаденият национален щаб към Министерския съвет ще прегледа всички планове за защита на населението от радиационна опасност.

Нова бежанска вълна може да връхлети България, ако възникне въоръжен конфликт между Русия и Украйна, пише Стандарт, цитирайки Йовчев. В Украйна живеят 250-300 хиляди българи, които при евентуална заплаха може да поискат да се върнат у нас, е казал вицепремиерът след извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. При трайно влошаване на отношенията между Русия и Европейския съюз може да се затрудни реализацията на "Южен поток" и да има проблем с доставките на газ, допълва изданието.

България има запаси от газ до Великден, но основният алтернативен източник на вноса от Украйна - хранилището в "Чирен", може да покрие едва 1/3 от нуждите, пише Преса. Според авторът на статията причината е, че сондажите в хранилището имат ограничени възможности.

Нито един от десетте юристи, предложени за главен съдебен инспектор в процедурата, организирана от Съюза на съдиите, не е дал съгласието си да бъде официално номиниран за поста, съобщава вестник Сега. Мотивите за отказите са все още неясни, очаква се да бъдат огласени днес, допълва изданието.

Истинско чудо отърва седемдесет старци от огнена стихия, разразила се навръх националния празник в дома за възрастни с психически проблеми в монтанското село Говежда, съобщава Новинар. В лумналите (вследствие от късо съединение) пламъци попаднали над 8 тона хранителни продукти, дрехи, одеяла, чаршафи, но за щастие не и хора, сочи изданието.БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048