EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 18.02.2014прегледи 956 коментарикоментари 0


БСП и ДПС са на път да се освободят от зависимостта си от "Атака", пише Труд. Поводът е напускането на групата на ГЕРБ от депутата Красимир Стефанов - бивш шеф на НАП. "Кворумът вече не зависи изцяло от "златния пръст" на Волен Сидеров. След като вчера независимите депутати станаха трима, двете управляващи партии спокойно могат да съберат необходимите 121 гласа за провеждане на заседанията, дори и в редиците им да има отсъстващи, пише Труд и посвещава на темата и редакционната си бележка, озаглавена "Един цъфнал ГЕРБер и в Европа е пролет!".

"Красимир Стефанов стана независим номер 3, чакат още четирима с оставки", пише Стандарт под заглавие "След конгреса стягат ГЕРБ-2 в парламента. Вестникът отбелязва още, че общинската структура на ГЕРБ от родния град на Стефанов - Харманли настоява депутатът да напусне Народното събрание, защото са го избрали като част от екипа на ГЕРБ, а не като независим кандидат. "Аз съм експерт, а не партиен послушник" - под това заглавие Стандарт публикува интервю с напусналия групата си депутат. Красимир Стефанов е цитиран и от "24 часа": "Трябваше да мълча или да говоря неверни неща срещу данъчни и митници".

"500 полицаи ще пазят Апостола" гласи заглавието на първа страница на вестник Преса. Причината е информация на МВР, че се готвят провокации на етническа основа, отбелязва изданието и допълва, че се очаква напрежението да бъде предизвикано от футболни фенове, които миналия петък вилняха в Пловдив.

Телеграф и Монитор вече са наясно кой стои зад подобни намерения: "Ултраси палят страната, сблъсъците в Пловдив само тренировка. Готвят погроми в София, Кърджали и Видин под диктовката на Борисов", пишат двата вестника.

"Осем души са осъдени за погромите в Пловдив" пише Дума в заглавие на първа страница. В рубриката "Няколко думи", също на първа страница, левият вестник коментира апетитите за застрояване на дюните край Несебър.

Капитал дейли съобщава, че фирма, смятана за част от кръга около депутата Делян Пеевски започва първия си голям обект в пътното строителство, с подписването вчера на договора за строителство на Северната скоростна тангента на София.

"И електронното правосъдие се отлага поне до 2020 година", гласи водещото заглавие на Сега. Също на първа страница изданието отбелязва, че според новите данни на Агенцията по заетостта регистрираните в бюрата по труда безработни минаха 400 000.

24 часа съобщава за план на правителството, според който от началото на следващата учебна година и 4-годишните ще държат миниматури, с които ще се тества езиковото им развитие.

Под заглавие "Лято още 3 дни, сняг за 3-и март" часовият вестник отбелязва, че вчера са отчетени 16 температурни рекорда, като най-топло е било във Варна и Сандански - 23 градуса.

"Мечките от парка край Белица се събудиха преждевременно от зимен сън заради високите температури", пише Новинар на първа страница. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg