EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 12.02.2014прегледи 781 коментарикоментари 0


НАП проверява големите търговски вериги заради съмнения, че избягват плащане на ДДС. Под лупата на данъчните са не само хипермаркетите, но и компаниите за техника и строителни материали. От приходната агенция обясниха, че данъчните наблюдават доставките към търговските вериги от 1-2 месеца. Според тях практиката на компаниите да купуват стоките си не директно от големите производители в чужбина е индикатор на риск, пише по темата Труд.

Противно на лансираната от БСП идея за референдум по данъчната политика, правителството заяви твърд курс към запазване на преките данъци. Кабинетът не смята да променя в обозримо бъдеще нито корпоративния данък, нито данъка върху доходите на физическите лица, които ще останат 10%, посочва вестник Сега.

Бизнесът трябва да се обедини, за да може да пробие на големите пазари в Русия и Китай. Това бе посланието, което премиерът Пламен Орешарски отправи към предприемачите по време на първия национален форум "Правителство-бизнес. Рестарт на икономиката". Над 400 представители от всички сектори дойдоха в НДК, за да зададат своите въпроси на премиера и министрите, отбелязва Стандарт.

Скъпоструващите модерни изследвания и операции да се правят само в определени лечебни заведения. Те ще се извършват вече само в т.нар. суперболници, които ще са не повече от 12 в цялата страна, плюс специализирани клиники за сърдечни и онкозаболявания. Това предвижда Националната здравна стратегия за периода 2014-2020 година, съобщава Преса.

Да се въведат солени глоби за сваляне на радиатори без разрешение от монополиста. Това предвижда пакет от седем поправки в Закона за енергетиката, който вече е внесен в Народното събрание от Асоциацията на топлинните счетоводители. В момента законът забранява демонтажа на радиатори, но 30% от тях вече са премахнати от абонатите. Причината е, че досега тя отнасяха санкции само за липсата на топломери в жилището, но не и на отоплителни тела, пише вестник Монитор.

Шанс за спасението на Бургаската корабостроителница предлага германска компания от Рощок. От компанията искат държавата да влезе в корабостроителницата и да и им възложи управлението за срок не по-малко от 5 години, в който те да изпълнят поръчките, съобщава Дума.

България е сред държавите с най-високи лихви и общ разход за обслужването на ипотека. Според данните у нас средните лихвени нива са 6-7%, а за Европа - около 4 на сто. Цените на жилищата на квадратен метър в България обаче са най-ниски в цяла Европа, посочва вестник 24 Часа. Рехабилитацията на пътни отсечки на обща стойност 200 милиона лева ще започне тази година по програма Транзитни пътища. Едно от ремонтираните трасета ще е старият участък от магистрала "Тракия", от който се планира да бъдат обновени три отсечки с обща дължина 41 километра, посочва Капитал Дейли./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037