EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 16.01.2014прегледи 1134 коментарикоментари 0


Средно по 165 кражби на ден са ставали през миналата година, най-ограбвани са селата в Северна България, пише 24 часа и отбелязва, че все пак налице е намаление спрямо предишната година. Заради непрестанните набези на крадци, хората от с. Коиловци са решени на бунт, посочва вестникът.
Труд дава подробности за новата парламентарна сесия. За увод към темата вестникът избира информацията, че в бюфета на парламента се е появил нов артикул - бонбониера "Народно събрание". В рубриката "Позиция" авторът Емил Спахийски пише, че броят на бонбоните е 21, колкото е теглото на човешката душа в грамове, а срокът на годност на бонбониерата е ноември.
Държавата с нов заем от 3 милиарда лева до средата на годината, пише Преса. Чиновник от финансовото министерство е "издал" на форум във Виена, че заемът ще се използва за вноската по дълга, известен с името "Милен Велчев" и за покриване на бюджетния дефицит.

На финансова тема е и уводната публикация на вестник Сега, озаглавена "Кабинетът видя добра новина в неизпълнението на приходите за 2013 г.". Минусът в хазната към края на декември ще бъде около 250 милиона лева, въпреки актуализацията на бюджета в средата на годината, когато постъпленията бяха намалени с 207 милиона лева, отбелязва Сега. На страницата "Наблюдател" на вестника можете да прочетете коментара: "Не Първанов, Станишев разцепи БСП". "София и страната залагат на Станишев" - е изводът на вестник Преса, който се е допитал до местните партийни организации на БСП.
Стандарт и Дума избират за първите си страници започналото обсъждане в Народното събрание на промените за ипотечните заеми. "Идва краят на заробващите такси за предсрочно връщане на ипотечен заем", пише Стандарт, а Дума допълва, че и кредитите под 400 лева влизат под удара на закона.
Под заглавие "Чакаме две години за ново лечение", Стандарт разглежда на две страници изненадващо появилите се нови предложения за затягане на разходите на Здравната каса.
"Лекарите искат затвор за нападение над медик", пише Новинар и допълва, че досега няма нито една ефективна присъда.
Телеграф съобщава, че лавина от жалби залива електроразпределителните дружества. ЕРП-тата обаче обявяват около 95% на сто от оплакванията за неоснователни.
"Истинската зима ще ни връхлети до 10 дни и ще продължи чак до март", пише Стандарт под заглавие "Зверски студ и сняг до 10 дни"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg