EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:35 | 14.01.2014прегледи 949 коментарикоментари 0


24 часа публикува интервю с премиера Пламен Орешарски, в което е цитиран да казва, че не се обсъжда повишаване на данъците.
Сред водещите теми в Труд прави впечатление разработката за дейността на българските парламентаристи. Изданието си е направило труда да събере информация за това, че за 7-те месеца от настоящото управление, депутатите са стрували на българските граждани 6 милиона и 400 хиляди лева. Йордан Цонев от ДПС е говорил 15 часа от трибуната, а 30 народни представители са мълчали като риби в залата, както ги описва вестникът. Освен, че всекидневнкът разказва за оставката на Ивайло Калфин и точно как го е направил, съобщава и как Първанов е скарал ГЕРБ и десните.

Калфин влезе в челен сблъсък със Станишев, пише на първата си страница Преса.

Оставката на Калфин е водещата тема и за Дума.

Централната тема в Монитор е озаглавена Първанов цепи БСП от Брюксел. Темата е разработена и в Капитал daily.

Гриша Ганчев удари джакпот е заглавието на основната тема в Стандарт. Фокусът на вниманието е върху решението на съда да му върне 300 хиляди лева след година и половина, когато той внесе парична гаранция, заради полицейската акция "Захар". През 2012 година срещу сина му и най-близките му хора започна разследване за източване на ДДС, което впоследствие забоксува. Ганчев бе обвинен и за смъртни заплахи към тогавашния данъчен номер едно Красимир Стефанов. Също на първа страница на Стандарт е отбелязано съобщението, че родни фирми искат да строят "Южен поток", а изпълнителят ще бъде избран до края на март.

Темата в Сега е за продължаващия спор за единствения кандидат за главен съдебен инспектор Веселина Тенева. Изданието е установило, че тя не е декларирала пред Сметната палата част от покупко-продажбата и даренията на имоти, около които от началото на годината има скандали. Друга важна тема, отбелязана във всекидневника е съобщението, че половината от безработните у нас са без квалификация.

Преса на централно място пише Държавата на колене пред хора с ливади. 11 милиона лева европомощи за пасища без животни. Преса разполага със списък от 150 дружества, общини и физически лица, които поискали от Фонд "Земеделие" субсидии за 2013 година, сред които само 41-о реално са отглеждали животни.

Новинар предупреждава, че в Северозападна България опасна мида сее разрушения и смърт. Мекотелото е черноморски вид и не се среща никъде другаде по света, но се е приспособило към сладката вода и бурно се развива в реки и язовири. Най-големите колонии от зебровата мида са регистрирани в язовир "Огоста". Тази мида се прикрепва към тръбите във водата и дъната на лодките , като причинява корозия. Освен това унищожава екоравновесието във водоемите, тъй като убива всички други местни видове. Над новината за опасната зеброва мида, която няма естествен враг, Новинар публикува интервю с доцент Нели Корсун от Националната лаборатория за изследване на грип и остри респираторни заболявания, която заявява, че засега няма основание за тревога и паника от грип. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg