EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:26 | 02.01.2014прегледи 1381 коментарикоментари 0


Около милион и 400 000 българи и работодателите им ще плащат тази година по-високи данъци и осигуровки заради увеличените минимални осигурителни прагове и ръста на максималния доход и минималната заплата, макар че размерът на ставките се запазва без промяна, пише Сега.

С първия ден на новата година влизат сила и новите цени на тока. Те са малко с над 10% по-ниски за нощната тарифа и с 0. 9 на сто за дневната, посочва 24 Часа. Според вестника, фактурата за ток за януари на семейство, което живее в столичния квартал "Люлин" и се отоплява на ток, ще е по-ниска с над 13 на сто в сравнение със същия месец на миналата година.

Труд отделя една страница на промените в различни области като данъци, социални сфера и здравеопазване, които са в сила от началото на новата година. Сред тях са намаляване на потребителската такса при личния лекар за пенсионерите, увеличаване на минималната работна заплата и спадът с 2 на сто на данъка върху депозитите.

За поредна година, най-голямата надежда, но и най-големият риск са свързани с Европейския съюз. Според анализаторите, българската икономика стандартно се движи плътно зад Европа с около три месеца закъснение, На бизнеса продължава да оказва влияние и вътрешният риск от политическа несигурност. Прогнозите продължават да са за по-предпазливо кредитиране и слаб интерес на чуждите инвеститори, пише Капитал Дейли.

Стандарт публикува интервю с премиера Пламен Орешарски, озаглавено "Умерен оптимист съм за 2014 година. Изпълнението на бюджета, бежанците, Южен поток, социалната реформа са част от въпросите в разговора.

Частен съдебен изпълнител погва нередовните пътници в градския транспорт в София, които имат по няколко акта за пътуване без билет и не смятат да ги плащат. Само тези с по 4-5 наказателни постановления са 680, съобщава Телеграф.

Миниданъчна полиция следи за съмнителни сделки със стоки с висок фискален риск от началото на 2014 година. Например, при доставки на зърно, плодове, зеленчуци, захар, строителни материали и други, посочва Монитор.

Интервю със земеделския министър Димитър Греков с основна тема началото на изкупната кампания за ориенталския тютюн е публикувано на страниците на Телеграф.

Стандарт обръща внимание на пълното отваряне на европейския трудов пазар за българите. Статията е под заглавие "Границите паднаха".

Масовото нашествие на българи и румънци във Великобритания си остана мит и след 1 януари, когато паднаха ограниченията за работа. Това потвърди британският министър по имиграцията Марк Харпър, който потвърди, че не се очаква да има масово преселение на източноевропейци, посочва по темата Новинар.

2013 година постави поредния антирекорд. От 1 януари миналата година до вчера у нас са проплакали 61 365 бебета. Това означава, че набор 2013 е най-малоброен от 1946 година насам, посочва Преса.

Неочакван бонус за престъпниците изскочи от проекта за нов Наказателен кодекс. Той им дава право многократно да отървават затвора с глоба. И сега извършителите могат да избягват носене на наказателна отговорност, но, тази възможност се дава само веднъж в живота, пише Труд.


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157