EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:51 | 17.12.2013прегледи 817 коментарикоментари 0


Мина най-тежкото - така Стандарт с едри букви на централно място посочва мнението на представители на бизнеса. Подзаглавието на уводната статия уточнява, че фирмите разчитат на европарите, за да изплуват.

Като контрапункт на оптимизма сред бизнессредите, Капитал дейли се позовава на изледване на Алфа рисърч под заглавие 2013 - една особено лоша година. Опорните точки в изследването са, че почти половината българи приключват с една от най-негативните равносметки от 1998 година насам, че 200 хиляди ще напуснат страната, ако неблагоприятната среда и липсата на перспектива се запазят, че 80 на сто от сънародниците ни искат предсрочни избори, а доверието към кабинета е едва 19 на сто. Според Алфа рисърч протест и оставка са символите на 2013 година, а надеждите за 2014-та са морал, избори и промяна.

Българин съди Европейската комисия за връзкарство, отбелязва на първа страница Труд. Става дума за д-р Емил Христов, който оспорва конкурс за шеф на Европейската агенция за лекарствата. Христов бил претендент за шеф на агенцията и установил, че ще се бори за поста с двама членове на управителния й съвет. Освен това, в разрез с правилата, препитването провеждали други двама членове на ръководството.

Първото заглавие в 24 часа е по повод намерението в Министерството на вътрешните работи да бъдат съкратени 15 на сто от чиновниците. Вестникът отбелязва, че полицаите ще получат с 5 на сто повишение на заплатите. Когато Цветлин Йовчев започнал работа във ведомството, заварил дупка в бюджета от 93 милиона лева.

Като още един социален нюанс, темата в Сега е озаглавена БСП и ДПС постигнаха компромис за предсрочно пенсиониране. За да се възползват от привилегията да излязат година по-рано в пенсия, работниците трябва да имат необходимия стаж, уточнява Сега.

Водещото заглавие на Дума гласи "Американци затриха успешен български завод". Чуждите инвеститори спират предприятие без дългове и с поръчки до 2015 година, пояснява левият вестник.

Във връзка с внезапните проверки, Монитор от централното си заглавие оповестява, че болници пробвали да източат половин милион лева. Клиниките отчитали по двама пациенти на легло.

Във връзка с настъпващите празници и продължителни ваканционни дни, Преса открива броя си със съобщението, че в събота 300 хиляди коли напускат София. Уточняващата информация е, че се спират камионите по пътя за Гърция, а времето ще бъде мразовито, но сухо.

Почти всички столични издания отбелязват на първите си страници, че спортист на годината е борецът в класически стил Иво Ангелов.

Лудогорец при папата. С това заглавие Стандарт съобщава от първата си страница, че шампионът на България по футбол ще играе срещу римските орли от Лацио в Лига Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163