EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:52 | 13.12.2013прегледи 1135 коментарикоментари 0


БСП и ДПС най-сетне са намерили компромисен вариант за по-ранно пенсиониране. Промяната дава възможност за предсрочно излизане в заслужен отдих при недостигаща една година възраст или стаж. Тя ще бъде предложена за гласуване в сряда при второто четене на проекта за промени в Кодекса за социално осигуряване, съобщава Преса.

България остава с най-слабата икономика в целия Европейски съюз, а населението ни - с най-ниска покупателна способност. Не можем да догоним дори съседна Румъния, показват нови данни на Евростат за развитието на 37 европейски държави през миналата година. Страната ни е води по показателите най-ниски доходи, най-слабо производство и най-ниски цени, посочва Сега.

Актовете за раждане вече ще са на три езика. От 18 декември общините ще са длъжни да ги издават на български, английски и френски. Същото ще важи и за брачните свидетелства и удостоверенията за смърт. Документите ще са валидни в 23 държави, включително Турция, без да се налага превод и легализация, информира Стандарт.

И българи, и чужденци се жалват в Комисията за защита от дискриминация, защото се чувстват неравнопоставени, показва проверка на Труд. Сред жалбоподателите обаче засега няма бежанци.

Парламентът отхвърли предложенията на депутатите от БСП и "Атака" за връщане на либералния режим на пушене в заведенията чрез обособяване на отделни зали. Така остава в сила сега действащата тотална забрана за пушене на закрито, отбелязва Монитор.

Постигнато е споразумение с Европейската комисия да бъде водеща в преговорите за изграждането на Южен поток, посочва Дума, като цитира енергийния министър Драгомир Стойнев. Министърът участва в работна закуска с еврокомисар Гюнтер Йотингер и колегите си от Евросъюза, през чиито държави преминава трасето на газпровода.

Първо споразумение за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" сключиха Българският енергиен холдинг и американската компания Уестингхаус, по чиято технология нще се строи реакторът. То е за съгласуване на техническите и финансово- икономическите параметри на проекта, пише Труд.

Проектозакон, който силно облекчава раздаването на държавни спортни имоти за клубове и федерации внесоха депутати от левицата. Промените в Закона за физическото възпитание и спорта всъщност създават възможност за доста съмнително преотстъпване на имотите за безвъзмездно ползване от частни структури, информира Капитал Daily.

Ще се пише нов закон за планината, който трябва да отпуши развитието на българските ски курорти, стана ясно на дискусия по въпроса. Вицепремиерът Даниела Бобева предлага до 20 дни инвеститорите да изпратят предложение какво трябва да се направи, за да се развива този вид туризъм у нас, посочва 24 часа./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049