EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:45 | 12.12.2013прегледи 918 коментарикоментари 0


Обединяващите теми на пресата днес: постигнатото съгласие между Лекарския съюз и Здравната каса за Национален рамков договор за догодина и искът на държавата спрямо бившия премиер Сакскобургготски в размер на 875 хиляди лева заради печалбите му от сеч на дървен материал, входни такси и наеми.

Вестник Преса излиза с водещо заглавие "Ердоган поиска Тракия и Разград, Солун и Сараево". Турският премиер, на предизбрен митинг, е заявил, че: "Тракия за нас едновременно е и Солун, Комотини и Ксанти...Делиорман, и Кърджали". Според експерти, изказването е свързано с така наречената зелена дъга на Балканския полуостров за разпространение на исляма на запад от Истанбул.

24 часа съобщава на първа страница, че осъденият за убийството на двамата младежи пред дискотека "Соло" се укрива във Великобритания. Според изданието, доказателство за това е специфичен електрически ключ за осветление, който се вижда в снимка на Илиян Тодоров.

Труд обявява на челно място: "Търсят арабисти за подслушвачи" заради многото хора, искащи убежище у нас.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев казва в интервю за Стандарт, че няма как да връщаме сирийци в Турция, защото, въпреки спогодбата за реадмисия между двете държави, в Сирия има война. Затова трябва да изградим временно защитно съоръжение, допълва министър Йовчев.

Изпълняващият длъжността градски прокурор на София Евгени Диков коментира в интервю за вестник Сега: "Обвиненията срещу Бисеров не означават, че ще бъде пратен на съд".

Новинар информира, че случаите на мозъчен инсулт у нас намаляват и цитира мнението на доц. Иван Стайков, който подчертава, че това е благодарение на сериозните съвместни усилия на кардиолози и невролози.

Монитор пише за български апарат, който "сварява" туморите на меките тъкани. Уникалната техника работи пилотно във Военно-медицинската академия.

Добрите вести продължават с публикация в Капитал дейли. Българска компания влиза в легендарна американска акселераторска програма в Силициевата долина. 17-годишният ученик от Шумен Мартин Стоянов печели инвестиция от 100 хиляди долара след 54-часово състезание с идея за по-лесно организиране на електронната поща.

Дума разказва как пловдивските актьори събират пари за ремонт на опожарената сграда на театъра. Необходими са милион и 400 хиляди лева, от които държавата осигурява една трета.

Земя предлага интервю с политолога Борис Попиванов, според когото ще бъде грешка, ако управляващите отблъснат "Атака", защото така ще радикализират партията./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg