EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:15 | 10.12.2013прегледи 911 коментарикоментари 0


Бунт в "Пирогов" най-вероятно ще доведе до смяната на шефа му доцент Стоян Миланов, пише Стандарт. 20 уролози хвърлиха оставка за 2 часа. В болницата започна проверка, а в потушаването на скандала се включи и здравното министерство. Напрежение зрее в още няколко клиники на "Пирогов", обяснява вестникът.

След пет години на депресия има първите позитивни симптоми и очаквания следващата финансова година да бъде първата на икономическо възстановяване, отбелязва Дума, като цитира премиера Пламен Орешарски.

След пет поредни заседания депутатите приеха окончателно на второ четене бюджета за догодина. Приета беше и социална мярка - хората с доходи до минималната работна заплата ще получат обратно плоския си данък в началото на 2015-а година, посочва Преса.

Финансова полиция ще спира транспортни средства на специални контролни пунктове от 1-ви януари. По този начин ще се следи движението на стоки с висок фискален риск - цигари, горива, алкохол, зърно и т.н. Това стана, след като депутатите приеха окончателно промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, пише 24 часа.

Музеите и читалищата в малките населени места могат да се превърнат в училища за възрастни работници. Там е удобно да се организират курсове за квалификация и преквалификация от работодателите в малките предприятия и цехове в съответния регион. Идеята е записана в Стратегията за учене през целия живот, която трябва да влезе в сила от догодина, съобщава Труд.

Българите масово смятат мекия говор за грубо отклонение от правилната устна реч. Това показват резултати от проучване, представено от езиковеди от Софийския университет. Според него ученици и студенти осъждат най-остро сънародниците си, които говорят на диалект. Доста чувствителни към правилния говор се оказали домакините, а най-толерантни в това отношение са пенсионерите, информира Монитор.

Директори на училища в Перник са предложили учениците пушачи да бъдат преброени. Решението е взето след кръгла маса за тютюнопушенето. Списъците ще могат да послужат като основа за предприемане на мерки срещу вредния навик, посочва Новинар.

Кметовете на градовете и селата край морето да могат да събират такси за разпънати палатки извън регламентираните къмпинги, ще поискат морските общини. Според кмета на Шабла макар да се увеличава броят на почиващите, повечето туристи не оставят и стотинка в общините, а те почистват след тях, пояснява Стандарт.

Правителството упорито се е заело да превърне новосъздадената агенция за подслушване ДАТО в мегаструктура, подобна на ДАНС. Предизборното обещание на БСП беше, че няма да допусне употребата на специални разузнавателни средства. Вместо това, след като увеличи почти двойно парите за слушаше и следене за догодина, кабинетът без много шум е прехвърлил за ползване близо 100 имота на агенцията, пише Сега.

Един от най-големите дистрибутори на горива в България - "Петрол", вече е с нов собственик и това е дружество, свързано с основния му кредитор - Корпоративна търговска банка, съобщава Капитал Дейли./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903