EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 27.09.2013прегледи 785 коментарикоментари 0


Ако за 10 години не си платиш потребителския кредит или сметката за парно, дългът ти да се заличава. На тази реформа изненадващо даде ход правната комисия в парламента с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, отбелязва вестник Труд. С промяната се въвежда абсолютна давност от 10 години за дълговете на граждани, но само за тези, по които е дадено обезпечение. Това означава, че няма да важи за хората с ипотечни кредити, уточнява изданието.

От догодина максималната пенсия да стане 960 вместо сегашните 770 лева. Около тази идея са се обединили експерти в съвета по пенсионна реформа, които от няколко месеца обсъждат различни варианти в парите за старини, информира вестник Преса.

500 милиона лева обричат болниците на фалит, а най-критично е състоянието на университетските клиники. Според здравния министър Таня Андреева ако бюджетът на Здравната каса не се актуализира, дефицитът от 130 милиона лева ще повлече много здравни заведения към дъното, пише Стандарт.

Последното раздаване на над 70 милиона евро евросубсидии за развитие на селските райони всъщност ще се окаже безплатен начин за пазаруване на автомобили, пише Капитал дейли. От над 1200 подадени проекта на фирми и земеделски стопани, повече от 200 включват единствено и само покупката на луксозни коли, яхти и дори хеликоптер. В повечето случаи услугата е описана като предоставяне на селски туризъм - като посещения на забележителности, излети сред природата, посочва изданието.

МВР въвежда система, чрез която шофьорите ще могат да подават оплаквания в интернет, ако катаджия ги спре на пътя и им поиска рушвет, за да си затвори очите за нарушение, отбелязва Монитор като цитира вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Оздравителната програма за БДЖ е готова. Подготвени са три варианта за финансовото министерство и правителството, пише Дума, като цитира транспортния министър Данаил Папазов. Според него ще се търси и финансиране по европейските програми за закупуване на нов подвижен състав, но дружеството трябва да бъде максимум на нула или на печалба, за да кандидатства за такава инвестиция, отбелязва вестникът.

Северна България става фокус за транспорта през следващия програмен период, съобщава 24 часа като се позовава на транспортния министър. Според Папазов - досега пътните проекти са били предимно в южната част на страната и сега ситуацията ще се ребалансира.

Вестниците пишат за събитията в парламента, когато кворумът за дебатите по вота на недоверие на ГЕРБ беше осигурен с преброяване на присъстващите в залата от квестори.

"ГЕРБ надхитрени със служебен вот, "консумират" го без тях" - това е заглавието на 24 часа.

"Властта надцака ГЕРБ за кворума", отбелязва Труд.

"Политически трикове превърнаха вота на недоверие в цирк" - обобщава вестник Сега.

Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg