EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 24.09.2013прегледи 601 коментарикоментари 0


Президентът търси помощ за бежанците в Ню Йорк, а премиерът - в Брюксел, отбелязва вестник Земя и уточнява, че на среща с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун Росен Плевнелиев е подчертал, че България разчита на съдействие от международната общност. Премиерът Орешарски, от своя страна, заяви, че за справяне с бежанския поток ще поискаме помощ от Европейската комисия.

Членове на "Ал Кайда" влизат у нас с бежанците, предупреждава в интервю за Преса експертът по тероризъм о.р. полк. Иван Бояджиев, който е и бивш секретар на МВР.

България ще получава средно по 9 млн. лв. годишно за храна за бедните по линия на ЕС през следващите 7 години, отбелязва Стандарт, като цитира казаното от вицепремиера Зинаида Златанова.

Вътрешният министър от служебния кабинет Петя Първанова беше назначена за "ръководител на общоакадемичната администрация" в БАН, пише Дума и припомня, че Първанова беше критикувана от БСП, ДПС и "Атака", че се е провалила в мерките за Шенген и като министър прикрива незаконните подслушвания на ГЕРБ.

Тридесет и седем ръководители на общински и областни структури на БСП ще бъдат сменени до края на октомври, пише Труд. Става въпрос за тези лидери, които след парламентарните избори станаха депутати, заместник-министри и областни управители. Промяната се налага, защото уставът на БСП забранява съвместяването на партийни и обществени постове, пише изданието.

24 часа отделя внимание на вчерашното убийство в Бургас, където бизнесмен разстреля банкова служителка, заради отказ да му бъде отпуснат кредит. Според вестника става въпрос за сума в много големи размери - 1,5 млн. лв. Извършителят, който е бивш военен, е бил задържан часове по-късно в Сливен, след което е направил самопризнания.

Прокуратурата намекна, че разследването по "Белене" ще се проточи, отбелязва Капитал Дейли и допълва, че това става три дни след показната операция на МВР, ДАНС и държавното обвинение по дело за длъжностни престъпления и корупция. Така се оказва, че прокуратурата е сменила тактиката си и едва ли скоро ще има обвинения, коментира вестникът.

Според проверка на Софийската градска прокуратура НЕК е плащала по 950 000 евро на месец на консултанти по проекта АЕЦ "Белене", въпреки наложения мораториум върху строителството на централата, пише по темата Монитор.

Между 350 000 и един милион българи ще останат изолирани от безплатната цифрова телевизия, когато аналоговият сигнал окончателно бъде спрян, алармира Сега. Причината са неточно написан закон и план, регулиращи процеса, а държавата засега не предприема мерки за решаване на проблема, констатира изданието.

Пещерата "Леденика" се пропука и беше затворена за посещения за един месец, пише Новинар.

Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg