EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:14 | 19.09.2013прегледи 794 коментарикоментари 0


"Сто мерки за сто дни" - така кръсти правителството отчета за дейността си, който днес ще бъде представен в парламента от премиера Пламен Орешарски, пише 24 часа. Осемдесет и три от приложените успешни мерки са били подготвени в сътрудничество с общестените съвети и работни групи с граждани, се посочва в документа.

ГЕРБ даде заден за вота на недоверие към кабинета "Орешарски" и вместо цялостната му политика ще атакува само един сектор от управлението, отбелязва Монитор. След дълго умуване вчера бившите управляващи обявиха, че ще направят няколко частични искания за оставка. Все пак внасянето на първия вот остава за днес, както беше планирано първоначално, уточнява Монитор.

"ГЕРБ готви вотове като китайска капка", пише по темата Стандарт.

Министерският съвет обсъди 88 мерки за намаляване на административната тежест, които след две седмици ще бъдат предложени за окончателно одобрение, пише Дума. Вицепремиерът Даниела Бобева увери, че продължава работата и по първия пакет от 24 мерки, приети в началото на август за намаляване на регулаторната тежест за бизнеса.

"Кабинетът не посмя радикално да намали административното бреме", констатира Сега. Първоначалната идея може да се окаже набор от половинчати мерки, по които има разногласия между самите държавни институции; освен това част от тях вероятно ще отпаднат под натиска на интереси и лобита, допълва Сега.

Собствениците на автомобили вече няма да плащат такса за нотариална заверка при прехвърлянето им, пише Преса. Промяната е част от мерките за облекчаване на административната тежест за бизнеса и гражданите. Тя ще стане факт с промяна в Закона за движение по пътищата. Отмяната на заверката се радва на огромно одобрение от вносителите на коли, но е сериозен удар по нотариусите, отбелязва изданието.

Земя предупреждава, че се задава край на данъчните облекчения за старите автомобили без европейски сертификат с ниво Евро 3. Финансовото министерство предлага законови промени, според които ще има облекчения само за автомобили, отговарящи поне на посочения стандарт.

Замисляните данъчни облекчения за родители се отлагат за края на мандата на това правителство, посочва Капитал Дейли, като цитира информация от сайта на Министерството на финансите. Сегашната преференция за младите семейства, които са теглили ипотечен заем, ще отпадне през 2014 г.

Всички плащания на гражданите към бюджета да могат да се извършват с държавни таксови марки - тази идея се обсъжда в управляващото мнозинство, съобщава Труд. Ако идеята бъде одобрена, хората ще могат да пестят от такси за банкови преводи към хазната. Въпреки че плащането с таксови марки е възможно и в момента, част от институциите не го приемат заради пропуски в регламентацията, отбелязва вестникът.

Новинар отделя внимание на искането за постоянен контрол в градския транспорт, представено вчера от заместник-председателя на Столичния общински съвет Вили Лилков. В момента на лов за нередовни пътници ходят едва 210 контрольори, а загубите от гратисчиите достигат средно по 73 млн. лв. на година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg