EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на днешния печат

mail08:45 | 06.12.2013прегледи 948 коментарикоментари 0


"Китай ни подарява 200 километра пътища", оповестява на водещо място Стандарт. Интересът е към Североизточна България като част от сделката на китайския инвеститор с общините, на чиято територия ще бъде изграден ветроенергиен парк за 1 милиард лева. Договорът между чуждата компания и НЕК е бил сключен вчера, уточнява Стандарт. Под рубриката Игра на нерви за "Южен поток" всекидневникът отбелязва на първата си страница реакцията на Брюксел за споразумението на страните по сделката за тръбата на Москва.

Брюксел блокира "Южен поток", гласи водещата тема на Преса. Преговорите за газопровода тръгват отначало, посочва изданието.

Капитал дейли цитира еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото България може да бъде наказана от Брюксел заради "Южен поток".

Дума също фокусира вниманието върху искането на Европейската комисия, но в подзаглавието описва действията на Брюксел в условно наклонение.

На първо място 24 часа публикува макар и в много малко каре заглавието "София кани Европейския съюз за важната роля в "Южен поток". Часовият всекидневник помества и реакцията на Министерството на икономиката: "Ще спазим всички изисквания на европейското законодателство".

Сега помества репортажна снимка от вчерашния протест пред Народното събрание, от която става ясно, че тристата студенти са два пъти по-малко от позиционираните жандармерийски части на площада пред Народното събрание. Студентите протестираха против законопроекта за МВР, който според тях ще ограничи правото на протест на гражданите.

Труд публикува на първата си страница снимка, от която е видно как огромна група полицаи задържат само един протестиращ студент по време на блокадата на кръстовището на ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител". Вестникът откроява като централна тема склонността на депутатите масово да не отчитат публично как харчат полагащите им се "представителни" разходи. Става дума за две трети от заплатата, които получават за разходи за парламентарна дейност и сътрудници, пише Труд.

Водещата тема в Сега е за предложението на Европейската комисия да плаща на страните - членки на Европейския съюз по 6000 евро за всеки регистриран според правилата на ООН бежанец, когото те се съгласят да приемат. Идеята е част от пакета мерки, с който да се сложи край на морските инциденти с фатален край за стотици, бягащи от родните си държави.

От началната страница Новинар предупреждава, като се позовава на Министерството на външните работи - Не пътувайте до Германия, Полша и Дания и изобщо в Северна Европа заради силни бури, които ще доведат до нарушаване на трафика, наводнения, обилни снеговалежи и покачване на Северно море. За жестоката буря в Северна Европа предупреждава и Монитор.

Изданията публикуват разкази за човека, израснал като Свети Никола, за чудесата, които е правил или са му се случили благодарение на упованието и искрените молитви към Бог.
 


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg