EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прага ще забрани печки с въглища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прага ще забрани печки с въглища

mail18:45 | 24.09.2019прегледи 700 коментарикоментари 0


От ноември 2020 г. властите в Прага планират да забранят изгарянето на въглища, брикети и кокс в стари печки и стари бойлери с оглед подобряване на лошото качество на въздуха в столицата, съобщи Чешката агенция за новини. Отоплителните уреди в двете категории с най-ниски емисии са забранени за продажба от 2014 г. Използването им ще бъде напълно забранено в цялата страна от 2022 година.

Пражките власти оценяват, че в столицата стотици домакинства все още работят с остарели отоплителни системи. Хората могат да получат финансова подкрепа от ЕС за обмен на старите си, нестандартни бойлери до началото на следващата година.Според собствените данни на пражките власти над две трети от територията на столицата страда от замърсители на въздуха, които са над определените граници.

Най-често срещаните вещества, които влияят отрицателно върху здравето на хората са азотен диоксид и малки прахови частици PM10.Най-лошият замърсител в столицата е транспортът. Въпреки това, изгарянето на твърдо гориво в домакинствата произвежда повече от 90 процента от емисиите на бензо [а] пирен, според кметството.В стремеж за борба със замърсяването на въздуха местни власти одобриха въвеждането на безплатен обществен транспорт по време на сигнали за смог с оглед мотивиране на хората да използват обществения транспорт вместо своите автомобили./ czech.cz

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158