EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Правителството решава за избора на лекарски екип

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Правителството решава за избора на лекарски екип

mail09:33 | 05.01.2011прегледи 541 коментарикоментари 0


Изборът на лекар в болниците ще струва между 250 и 700 лева, а на екип - между 350 и 950 лева. Скалата на цените е в зависимост от цените на клиничните пътеки и ще бъде одобрена днес от правителството, съобщи БНР.
В момента няма ясен регламент и всяка болница определя сама сумите. Справка на Министерството на здравеопазването показа, че на места за избор се заплаща до 10 хиляди лева. Пределните цени ще са задължителни за всяка болница, ако пациентите й са здравноосигурени и лечението им се покрива от Здравната каса.
Изборът на екип или лекар ще става само по изричното настояване на пациента. Това няма да се допуска, когато лекарят или екипът е само един, както и след приключване на интервенцията.
С друго свое решение, министрите ще слеят в една структура Регионалните центрове по здравеопазване и инспекциите за опазване и контрол на общественото здраве. Целта на обединяването на двете структури е оптимизиране на работата и намаляване на административните разходи. Поделения на новата структура ще има във всяка една от 28-те области.
Министрите ще одобрят и Националната програма за интеграция на бежанците до 2013-та година. С документа финансова помощ за интеграция ще получават 90 бежанци годишно. От тях 30 ще са деца - 20 в ученическа и 10 в предучилищна възраст.
Всеки чужденец в България, в рамките на една година след като получи статут на бежанец или хуманитарен статут, ще има достъп до финансова помощ за жилищно настаняване, социално подпомагане, здравно осигуряване, професионално обучение.
Задължително условие за ползването на помощите ще е включването на бежанците в курсове за изучаване на български език и социално ориентиране.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg