EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Правителството без решение на К.Митрев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Правителството без решение на К.Митрев

mail13:38 | 07.09.2017прегледи 9470 коментарикоментари 0


Във връзка с публикациите в немската и английската преса, в които се намесва името на българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Калин Митрев, финансовият министър Владислав Горанов обясни пред журналисти в МС, че българското правителство, преди да вземе окончателна позиция, ще изиска с писмо позицията на банката. Горанов уточни, че той ще изпрати писмо до президента на ЕБВР Сума Чакрабарти.
"След получаване на реакция от ЕБВР ние ще оформим окончателно нашата позиция. До тук има само медийни публикации и информация от страна на заинтересованата страна Калин Митев", добави Горанов.
Финансовият министър обясни, че българското правителство не разполага с правомощия да уволни Калин Митрев. По думите му правителството може само да изрази позиция към банката по отношения на действия на г-н Митрев. Според Горанов, от получената информация от Калин Митрев, нямало нарушения на българското законодателство.
Финансовият министър посочи, че е докладвал обясненията на Калин Митрев към правителството. В тях той твърдял, че периодът, за който се отнасят получените от него доходи, е извън времето, в което се посочвало, че е бил представител на българската страна в банката. Това се било потвърждавало от периодите, които са били посочени в медиите за постъпилите доходи. Митрев заявил пред правителството, че е платил данъци върху доходите си.
Владислав Горанов разясни, че докато пристигне писмото от ЕБВР правителството няма да изразява друга позиция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158