EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Правителството & Световната банка с меморандум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Правителството & Световната банка с меморандум

mail09:01 | 04.09.2015прегледи 2091 коментарикоментари 0


Между Световната банка и правителството на Република България беше подписан Меморандум за разбирателство, партньорство и подкрепа при усвояване на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 година, съобщи Министерството на финансите. Документът ще допринесе за увеличаване на темповете и качеството на усвояване на европейските фондове чрез по-добро управление и е от съществено значение за многогодишното сътрудничество между Банката и България.

Подписването на Меморандума стана по време на посещение у нас на вицепрезидента на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер. България е първата държава от европейската му обиколка. Сирил Мюлер пое поста на 1 юли 2015 година. По време на разговора му с финансовия министър Владислав Горанов бяха засегнати темите за проектите на финансовата институция у нас, бъдещото развитие на партньорските отношения и възможностите за сътрудничество, както и поддържането на конструктивния и активен диалог между двете страни.

Подписаният вчера Меморандум за сътрудничество със Световната банка е естествено продължение на възможността за ползването на средства от ЕС, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по време на блиц контрол в парламента, цитиран от Агенция "Фокус". "Не става дума за консултантски услуги, но на стратегичeско ниво. Визията ни е да използваме експертизата на Световната банка в редица сфери. Има изграден механизъм за текущ мониторинг и контрол. Помощта на Световната банка е изключително важна", заяви Дончев. Той уточни, че от няколко седмици банката е мобилизирана в подкрепа на пазара на енергетиката. "Доколкото сме информирани, финансовият модел в Румъния е добре направен. Ще продължим в сектора за малки и средни предприятия и иновации", допълни Дончев.
Той посочи, че в сектор "Земеделие" ще се предприемат две стъпки за във връзка хидромелиорациите и комасациите. "Световна банка безспорно е добър наш партньор, но работим и с други финансови институции", каза още Томислав Дончев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163