EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Появи се купувач за фалиралата Escada

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Появи се купувач за фалиралата Escada

mail20:45 | 18.08.2009прегледи 615 коментарикоментари 0


Германски адвокат изрази желание да придобие активите на германската модна къща Escada, която миналата седмица подаде молба за съдебна защита от кредитори, предаде Франс прес.
В интервю за сп. "Фокус мъни" мюнхенският адвокат и бивш президент на надзорния съвет на германската медийна група EM.TV Николаус Бекер посочва, че съвсем скоро ще започне конкретни преговори със съдебния администратор на Escada.
Бекер заявява, че се е свързал с финансови инвеститори, за да подготви оферта за изкупуване. В същото време той посочва, че не се опитва да купи цялата модна къща, а основните й активи като марката Escada, лицензите й, бутиците и складовете й.
Освен това той предлага да запази голяма част от служителите на компанията, която има 2300 души персонал в цял свят, 600 от които в Германия.
Тази новина доведе до скок на котировките на акциите на Escada на Франкфуртската фондова борса със 17,33 процента до 0,88 евро към 13,35 часа българско време.
 Escada бе принудена да обяви фалит след отказа на по-голямата част от кредиторите й да преобразуват дълговете й в нови облигации с по-дълъг падеж.
В петък обяви фалит и американският филиал на Escada.


Тагове: escada, фалит, купувач
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg